Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Beldesi Koramanlar mevkiinde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından "Jandarma Şehitler Ormanı" oluşturuldu.

"Jandarma Şehitler Ormanı"na fidan dikim törenine; Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam,İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferdi Kuyu, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Gökhan Kara, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ruhi Çevik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Perşembe Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli BaşçavuşRemzi Yiğit, Filyos Karakol Komutanı Ömer Aslanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Zonguldak Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak, Çaycuma Orman İşletme Şefi İlhan Albuz, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

ÖZEN:"BU CENNET VATANIN DÖRT BİR YANINI YEŞİLE BOYAMAYA KARARLIYIZ"

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, jandarma ağaçlandırma faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Jandarmanın en güzel geleneklerinden birisi de, şehitlerimizin anılarının öncülüğünde çevrenin korunması, geliştirilmesi ve güzelleştirilmesine her çağda verilen önemdir.Çağımızın gelişen teknolojisinin yarattığı kirlilik, şehirleşme adına beton yığınlarının oluşturulması, insanlarımızın yeşile ve ağaca olan özlemini biraz daha arttırmıştır. Bu konu güncel olarak da en önemli sırayı teşkil etmektedir.Bilindiği gibi, tehlikeli boyutlara ulaşan hava kirliliğini azaltmak, günümüzde büyük önem kazanan beden ve ruh sağlığı bakımından gerekli dinlenme alanlarını çoğaltmak, erozyonu ve selleri önlemek için ağaçlandırmanın önemi her geçen gün artmaktadır.Jandarma Genel Komutanlığı'nın emirleri gereğince Jandarma Şehitler Ormanı ağaçlandırma bu bölgede tesis edilmiş, hazırlıklar Komutanlığımızca tamamlanmıştır.Tehlikeli boyutlara ulaşan hava kirliliğini azaltmak, günümüzde büyük önem kazanan beden ve ruh sağlığı bakımından gerekli dinlenme alanlarını çoğaltmak, erozyonu ve selleri önlemek için ağaçlandırmanın önemi her geçen gün artıyor.Olabildiğince ağacın ve yeşilin hakim olduğu ortamda yaşamanın beraberinde neleri getirdiğini biliyoruz. Bunları kısaca özetlersek; tarım ve hayvancılık verimli, su bol temiz, barajlarımız dolu. Elektriğimiz kesintisiz, küresel ısınmadan dolayı bizi şaşırtmayan mevsimler, sel ve tayfun gibi yıkıcı doğal afetlerin engellenmesi, temiz hava ve ılıman iklim, tarımsal üretimi amacına ulaşmış kendi kendine yeten bir ülke, iyi bir gelir düzeyi, köyden kente göçün yaşanmadığı bir ülke, güler yüzlü insanlar v.b gibi birçok faydalarını yani hayatın kendisini sayabiliriz.İş stresinden kurtulabilmek için göz olabildiğince yeşile bakmak, havayı teneffüs etmek çok zor değil, yapılması gereken sadece bir fidan dikip mevcutları artırarak koruyan bir strateji belirlemektir. Bizim amacımız ormanlarımızda filleri saklamak değil, aşığı olduğumuz yeşilin binlerce tonunu görmektir. Aksini düşünmek bile insana ne kadar acı verir ve biz aksini düşünmüyoruz. Çünkü bu cennet vatanın dört bir yanını yeşile boyamaya kararlıyız. Ulu Önder Atatürk'ün, Atatürk Orman Çiftliği'nin kuruluşu aşamasında söylediği bir sözü ile konuşmamı bitirmek istiyorum: Yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur. Öyle ağaçlandırınız ki, kör bir insan dahi yeşillikler arasında olduğunu fark etsin"diye konuştu.

KEÇELİ: "ŞEHİTLER BU VATANIN DİREKLERİ, KOLONLARI GİBİDİR"

Kaymakam Serkan Keçeli ise, şehitler ormanlarını çoğaltacaklarını söyleyerek, "Fidanlarımızı toprakla buluşturduk. İnşallah gelecek yıllarda daha da büyüterek kocaman bir şehitler ormanı daha kazanmış olacağız. 2 yıl önce Çaycuma'mıza şehitler ormanı kazandırmıştık. Bu yıl '15 Temmuz Şehitler Ormanı' ile biraz daha büyütmüştük. Burada 'Jandarma Şehitler Ormanı'mız ile şehitlerimiz tekrar hatırlayarak, ormanlarımıza bir yenisini daha eklemiş olacağız. Nasıl kolonlar, direkler binayı ayakta tutuyorsa, vatanı da ayakta tutan, vatan içinde bizim huzur içinde yaşamamızın tek nedeni,bu topraklarda canlarını feda etmekte olan şehitlerimizdir.Şehitler, bu vatanın direkleri, kolonları gibidirler. Onların arkada bıraktığı şehit aileleri ve gazilerimiz için devlet ve millet olarak ne yapsak azdır. Burada onların hatıralarına azda olsa saygımızıtekrar ifade etmiş olduk. Katılan şehit ailesi ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, tekrar şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Protokol, şehit aileleri ve öğrencilertarafından 25 dönüm arazi üzerine yaklaşık 2 bin 500 diş budak, ladin,fıstık çamı ve ıhlamur fidanı dikildi.

Editör: Pusula Gazetesi