İyi Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayları arasında adı geçen Aydın Tümen'e tepkiler artıyor.

Zonguldak'la hiçbir bağı bulunmayan İzmirli Aydın Tümen'in neden Zonguldak'tan aday olmak için uğraştığına anlam verilemiyor.

Ecevit döneminde DSP'den Ankara Milletvekili olan ve kabinede Devlet Bakanı olarak görev yapan Aydın Tümen'in Zonguldak'tan aday yapılma düşüncesi parti teşkilatlarında da tepkilere neden oluyor.

AYDIN TÜMEN KİMDİR?

1963 yılında İzmir'de doğan Aydın TÜMEN, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümünü bitirdikten sonra Özel Sektör'de Personel Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yöneticiliği yaptı. Siyasi yaşamını Demokratik Sol Partiden 20. ve 21. Dönem Ankara Milletvekili olarak sürdürürken Bülent Ecevit'in Başbakanlığında kurulan 56. Cumhuriyet Hükümetinde Devlet Bakanı olarak da görev yaptı.

13 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen DSP Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlığa seçilen Önder AKSAKAL'ın örgütsel yeniden yapılanma ve Demokratik Sol felsefeye inanan, Atatürk milliyetçiliği çerçevesinde laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerine gönülden bağlı herkesi DSP çatısı altında toplanma çağrısıyla Aydın TÜMEN 19 Haziran 2016 tarihinde yeniden DSP'ye katıldı. Aydın TÜMEN, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Pusula Gazetesi