Egenin göz bebeği İzmir, tatil için gezmek için gidilmesi gereken yerlerden biridir. Buram buram tarih kokan eski bir yerleşim yeri olan İzmir 'in doğal güzellikleri saymakla bitmeyecek kadar fazla. İzmir rehberi olarak sizlere İzmir'in doğal ve göz alıcı güzellikleri ile İzmir Gezilecek Yerler listesini sıraladık.

İzmir Gezilecek ve Görülmesi Gereken Yerler

Kuş Cenneti

İçerisinde 220 kuş türü barındıran İzmir Çiğli'de bulunan kuş cennetinin her köşesini bisikletler kiralayarak gezebilirsiniz.

Kemeraltı Çarşısı

Meşhur Kemeraltı çarşısı içerisinde kapalı çarşı, deri, boncuk, oya, halı, eşarp gibi el işi satılan bir yerdir.

Kordon

Kordon boyu olarak bilinir. İzmir'in en meşhur ve popüler olan yerlerinden biridir. Sahil boyunca martılar, insanlar, canlı müzik yapan kişiler huzur içinde deniz manzarasını tadını çıkarırlar. Alsancak durağında inerek kordon boyuna yürüyerek gidebilirsiniz. İzmir rehberi yapılan yorumlara göre en beğenilen sahilin kordon olduğunu belirtmiş.

İzmir Şirince Köyü

Bir çok sinema, film ve diziye konu olmuştur. Güzel ve şirin bir yer olan Şirince, rahat ve sakin bir tatil isteyenler için çok doğru bir seçim olacaktır. Şirince sokakları buram buram tarih kokuyor ve her köşesinde şalvarlı ve güler yüzlü teyzelere rastlamak kaçınılmazdır. Şirince incir üretimi yaparak bu kadar popüler hale gelmiştir.

İzmir Foça 1887 Otel

İzmir Foça'nın en güzel ve en sevilen oteli Foça 1887 oteldir. Foça butik otel olarak da bilinir. Önünde kocaman bir havuz ve havuz mandalina ve limon ağaçları arasında yer alır. 4 farklı tarz (antika odalar, süperior odalar, balkonlu odalar, standart odalar) odalardan oluşan bir oteldir. 2017 yılından bu yana müşterilerine hizmet vermektedir. Odaya girdiğinizde eski nostaljik bir ortama girmiş gibi olacaksınız. Oda içerisinde kanaviçe yastıklar, taş aynalar, sepetler var. Eşsiz ve güzel bir tatil için vazgeçilmez bir tatil için ilk tercih İzmir Foça 1887 Otel olmalıdır. Anne eli değmiş doğal ürünler ile kahvaltıları var. Kozbeyli köyünden gelen doğal malzemeler ile eşsiz bir kahvaltı sunuluyor. Ulaşım bakımından şehir merkezine yakın ve havaalanına transfer hizmeti vermektedir. İzmir rehberi verilerine göre en çok tercih edilen otel focaotel1887.com adresi olmuştur.

Editör: Pusula Gazetesi