İYİ Parti Çaycuma İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Turgut Tığlı STK'lara yaptıkları ziyaretleri değerlendirdi. Ziyaretlerde karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Tığlı; " Anneler Derneği Başkanı Leyla Gülşen; İYİ Partinin bir kadın tarafından yönetilmesinin önemini vurguladı ve bu durumdan gurur duyduklarını belirterek parti çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ülkenin gidişatından memnun olmadıklarını ifade eden Leyla Gülşen son toplantılarındaki gelirlerini Mehmetçik Vakfına bağışladıklarını belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Veysel Çalışkan ise ; günümüzde bazı değerleri korumak için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini , ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemde kendilerinin de sorumluluk duygusu içinde hareket ettiklerini, Atatürk ve ilkelerinin ortak değerlerimiz olduğunu ifade etti.

Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan ise, İYİ Partiden çok şey beklediklerini ifade etti. Emeklilere yapılan zamların TÜFE hesabına göre yapıldığını vurgulayan Eyidoğan, TÜFE hesaplamalarında emekliyi hiç ilgilendirmeyen harcama kalemlerinin yer aldığını, oysa bu hesaplamalar yapılırken emekliyi çok yakından ilgilendiren harcama kalemlerine göre hesaplama yapılmasının daha isabetli olacağını ifade etti. Önceki yıllarda emekliye verilen vergi iadelerinin yerine emekliye % 4 lük bir fark verildiğini belirten Eyidoğan bu rakamın günümüzde çok yetersiz olduğunu, bunun en az % 8 e çıkarılması gerektiğini ifade etti. Bunun yanısıra Türkiye'de 12 milyon civarında emekli varken Türkiye Emekli Derneğinin üye sayısının 1 milyonu bile bulmadığını, emeklilerin derneklerine üye olmaları konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Çaycuma Emekliler Derneği olarak her gün en az 40-50 kişiye ücretsiz olarak her türlü hizmeti verdiklerini belirten Eyidoğan bu hizmetlerin; danışma hizmetleri, çeşitli kurumlara yazılacak dilekçeler konusunda yardımlar olduğunu belirtti.

Çaycuma Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar şoförlerin sıkıntılı olduğunu, bürokratik işlerde üyelerinin işlerini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek Oda olarak siyasi partilere eşit mesafede durduklarını ifade etti.

Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen ziyaret sırasında muhtarların sorunlarının genelde yol, su ve kanalizasyon konularında olduğunu belirterek bu sorunların çözümü konusunda siyasetçilerden yardım beklediklerini ifade etti."diye konuştu.

Ziyaretlerde özet olarak bu hususların dile getirildiğini ifade eden Turgut Tığlı; sivil toplum kuruluşlarının güçlü konuma getirilmesinin, dile getirdiği sorunlara çözüm üretilmesinin, görüş ve önerilerine rağbet edilmesinin çağdaş demokrasinin gereği olduğunu ifade ederek parti olarak sivil toplum kuruluşlarının sonuna kadar arkasında duracaklarını ifade etti. Tığlı; İlçedeki sivil toplum kuruluşlarına yaptıkları ziyarette bu kuruluşlarının gerek bina ve gerekse başkanları ve personeli ile birlikte vatandaşlara en iyi hizmeti verebilecek durumda olduklarını gözlemlediklerini ve bunun da memnuniyet verici olduğunu ifade ederek kendilerini oldukça samimi ve sıcak bir ortamda karşılayan STK Başkan ve yöneticilerine teşekkür etti. Ayrıca bu tür ziyaretlerinde tespit edilen hususları tutanak altına aldıklarını belirten Tığlı, bu tutanakları Zonguldak İl Başkanlığına ve Ankara'ya Genel Merkeze ulaştırdıklarını ve Genel Merkezde ülkenin dört bir yanından gelen tutanakların incelenerek sorunların çözümüne ilişkin politikalar geliştirildiğini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi