İYİ Parti Zonguldak İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarının tabelaları, 18 bin TL'lik ödemenin yapılmadığı gerekçesiyle işi yapan firma tarafından sökülmüş, dönemin İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım'ın senet imzalamasının ardından tabelalar yeniden yerine takılmıştı.

Ancak Yıldırım'ın senetleri ödememesi üzerine tabelaları yapan firma, mahkemeye başvurdu. Yapılan yargılamanın ardından dönemin İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Adayı olan Serhat Yıldırım ceza aldı.

Zonguldak İcra Ceza Mahkemesi, kararında, "Sanığın alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını makbul bir sebep olmaksızın ihlal ettiği, alacaklının şikayetçi olduğu anlaşıldığında İİK 340'ıncı maddesi gereğince üç aya kadar tazyik hapis ile cezalandırılmasına, sanığa, İİK 340'ıncı maddesi gereğince hapsin tatbikine başlandıktan sonra borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı ödemesi halinde tahliye edileceği karar verilmiştir" denildi.

Tazyik hapsi: Bir kimseyi bir işi yapmaya zorlamak için verilen bir yaptırımdır.

tabelalar-sokuldu-alacaklilar-partiye-geldi
Tabelalar söküldü... Alacaklılar partiye geldi

Editör: Pusula Gazetesi