İYİ Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısında Çaycuma Belediye Başkan Adayının Nusret Yakıcı olduğu açıklandı. Toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ve yönetimi, Çaycuma İlçe Başkanı Erhan Bilgin, Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Köktürk ve üyeler katıldı.

Çaycuma İlçe Başkanı Erhan Bilgin CHP ile ittifak görüşmelerinden sonuç alınamayınca aday çıkardıklarını ifade etti.

İl Başkanı Yavuz Erkmen de ; "Zonguldak merkezde CHP ile bir ittifakımız söz konusudur. Onun dışında bazı yerlerde görüşülme istenmiştir. CHP ile bir çalışma yürüttük. Ortak girdiğimiz yerleri belirledik. Seçime ayrı gireceğimiz yerlerden biride Çaycuma'dır. Her parti seçime iddialı girer. Hem teşkilatları diri tutmak ve seçim yoğunluğunu yaşayıp başarıyı elde etmek amacı ile yola çıkıyoruz. 31 Mart akşamı biz bu yolda muzaffer olarak ayrılacağız. Teklifimizi kabul eden Nusret Yakıcı'ya teşekkür ediyorum. Kimseyi kırmadan dökmeden bir yola çıkıyoruz. Adayımızın etrafında kenetlenip seçimi kazanmak istiyoruz. Nusret arkadaşımızın ismi duyulur duyulmaz Çaycuma kamuoyunun gösterdiği olumlu tepki bizi memnun etti. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızı oluşturduktan sonra çok daha geniş katılım ile kapsamlı şekilde basının önüne çıkacağız.

Şu anda Türkiye iyi yönetilmiyor, sıkıtılar var. Biz insanların vicdanların da 'İYİ' misiniz? sorusunu sormak istiyoruz. Eğer iyi hissediyorsa zaten söyleyecek bir şey yok. Ama biz tüm kesimin iyi olmadığını iddia ediyoruz. Bir kişinin iyiliği yerine gelin hep beraber iyi olalım. Genel Başkanımız ile her türlü yokluğa rağmen buralara kadar geldik. 43 milletvekilimiz parlamentoya girdi. Bizim amacımız bu güveni aynen devam ettirmek ve artırmaktır. İnsanların partimize bakış açıcı olumlu. İYİ belediyeciliği Zonguldak'ın her köşesinde hakim kılacağımızı söylüyoruz. Nusret arkadaşımızın bilgi ve birikimini en iyi şekilde Belediyeye yansıtacağına inanıyoruz"diye konuştu.

Belediye Başkan Adayı Nusret Yakıcı da partinin kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür ederken; "Bu anlamda mutlu ve heyecanlıyım. Belediye meclis üyelerimiz ile birlikte Çaycuma'yı yönetmeye hep birlikte aday olacağız"dedi.

Adaylık teklifini kabul eden Yakıcı'ya teşekkür eden Erkmen parti rozetini takarak başarılar diledi.

Mimar Nusret Yakıcı uzun yıllar Çaycuma belediye meclis üyeliği görevinde bulundu. 2004 yılında DYP'den Çaycuma Belediye Başkanlığına aday oldu.

Editör: Pusula Gazetesi