ÖZEL İÇERİK

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Milletvekili Adayı Hamdi Ayan'ın ittifakta çatlak olduğu eleştirisinin talihsiz bir açıklama olduğunu söyledi.

MHP Milletvekili Adayı Ayan, AK Parti-MHP İttifakında ilk çatlağın müdür ve müdür yardımcılığı atamalarında başladığını iddia ederek "Daha Bismillah demeden AKP Zonguldak yöneticileri Müdür ve Müdür Yardımcılıklarında yapılan mülakatlarda bize yakın olan arkadaşlarımıza düşük puanlar vererek elemişlerdir" açıklamasını yaptı.

Bu konuyu ittifakla bağdaştırmanın yanlış olduğunu belirten Uçar "Teşkilat mensubu arkadaşlarımızın kızgınlığıyla öfkesiyle ittifakın dağılması gibi bir şey mümkün değil. Sayın Ayan keşke il başkanımızı arayıp söyleseydi" dedi.

"HAMDİ AYAN TALİHSİZ AÇIKLAMALAR YAPMIŞ"

Uçar, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Hamdi Ayan, talihsiz bir açıklama yapmış. Kafasının arkasındaki farklı düşünceleri ortaya koymuş. Böyle bir şey olması mümkün değil. Kurumlar personel alımı konusundaki kriter ve yöntemleri belli. Bunu ittifakla bağdaştırmak, teşkilat mensubu arkadaşlarımızın kızgınlığıyla öfkesiyle ittifakın dağılması gibi bir şey mümkün değil. Bu ittifakı göreve gelip kuranlar, bu ittifakı sağlayanlar böyle basit sıradan şeylere, pamuk ipliğine bağlı olarak bu anlaşmayı yapmadılar. Ülkenin ve milletin bekası, geleceği için böyle bir yola çıkıldı. Yoksa 'İşçi alındı, alınmadı ya da herhangi bir bürokrat bir göreve geldi, gelmedi, senden benden' mantığıyla bu görüşmeler yapılmadı. İttifak bunlara bağlı değildir. İttifak pamuk ipliğine bağlı değildir. Bu arkadaşlarımızın ya da buna benzer açıklamalarla ittifakın zarar görmesi, sıkıntı yaşaması gibi bir durum mümkün değil. Bununla ilgili kararı zaten yukarıdaki Sayın Cumhurbaşkanımız düzeyindeki ilişkilerle, görüşmelerle aşabiliriz. Onun için bunlar talihsiz açıklamalardır. Hamdi Ayan kardeşimiz böyle bir sorun olduğunda bunu il başkanıyla birebir görüşmesinde söyleyebilirdi. Kaldı ki biz daha yeni geldik, atama bir şey yapılmadı, bunu nereden çıkarttı bilmiyorum. Böyle bir şey varsa bunu basın yoluyla değil il başkanı arkadaşımızla bir muhabbeti var, telefonu kaldırıp ona söyleyebilirdi. Böyle bir açıklama yapmasını anlamsız buluyorum. Çünkü şu anda Bakanlıkların değişimi nedeniyle herhangi bir atama ya da tayin yapılmadı."

Editör: Pusula Gazetesi