Zonguldak’ta akşam saatlerinde yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle yollar sel sularıyla doldu taştı. Kent merkezinin bir çok yerinde yollar trafiğe kapandı. Yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerlerini su bastı. Kentin en işlek caddeleri olan Gazipaşa Caddesi ve Uzun Mehmet Caddesi sular altında kaldı. Trafikte ilerlemekte zorlanan araçlar sulara gömülürken bir Özel Halk Otobüsü sel sularının arasında kaldı. Otobüs içerisindeki yolcular tahliye edildi. Vatandaşlar, polis ekipleri tarafından sel sularının geçişi engellemediği alternatif yollara yönlendirildi. Kentin yüksek kesimlerinden kent merkezine akan çamur ve kum birikintileri nedeniyle rögar kapakları tamamen tıkandı. Belediye ekipleri rögar kapaklarını açmak için seferber oldu.

KOZLU-ZONGULDAK ARASI ULAŞIMA KAPANDI

Zonguldak-Kozlu arası sel sularının yaklaşık 1 buçuk metreye ulaşması nedeniyle trafiğe kapandı. Bazı araçlar sel sularının arasından geçmek isterken yolda kaldı. Vatandaşlar araçlarından inerek yolda kalan otomobillerini itti. Kozlu Sahil Yolu-Zonguldak arasındaki yol tamamen trafiğe kapanırken polis ekipleri araçları alternatif yollara yönlendirdi.

EMRAL ÇARŞISI SULAR ALTINDA

Gazipaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Emral Çarşısı isimli iş hanının bodrum katını ise tamamen su bastı. İş hanında 8 dükkan sular altında kaldı. Dükkanlarındaki mallarını telef olmaktan kurtaramayan esnaf, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e tepki gösterdi. Çizmelerini ve yağmurluğunu giyerek Emral Çarşısına gelen CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e tepki gösteren esnaf, “Başkanım her yağmur yağışında bu durumu yaşıyoruz. Sen bizi anlayamazsın başkanım. Bizi zararımız ne olacak. Biz bu bodrum katlarında çalışarak ekmek paramızı kazanıyoruz” sözleriyle tepki gösterdi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; “Ben sizleri gayet iyi anlıyorum. Merak etmeyin zararınız karşılanacak” dedi. Bodrum katındaki suyun tahliye edilmesi için ekipler ve esnaf seferber oldu.

GAZİPAŞA ve UZUN MEHMET CADDELERİ OLDU DERE

Sağanak yağış nedeniyle Zonguldak kent merkezinin en işlek caddeleri olan Gazipaşa Caddesi ve Uzunmehmet Caddesi’nde su seviyesi bir buçuk metreye ulaştı. Tıkanan rögar kapakları, belediye ekipleri tarafından açılmaya çalışıldı. Ekipler yetersiz kalınca esnaf da ekiplere yardım etti.

BAŞKAN AKDEMİR’E GAZİPAŞA CADDESİ’NDE TEPKİ

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye ekiplerinin Gazipaşa Caddesi’ndeki çalışmalarını yerinde inceledi. Dükkanı sular altında kalan ayakkabıcı esnaflarından Halil Yılmaz, “Başkanım rögar kapağının da bekçisi ben miyim. Burada dükkanımız var, bir sürü mal var. Telef oldular yazık günah değil mi? Geçmiş olsun diyorsun, geçti değil mi? Vatandaşa geçmiş olsun denildi iş bitti değil mi? Allah’ınızı severseniz gidin. Anlatıyoruz, söylüyoruz buranın üzeri kapatılıyor diyoruz uyarıyoruz. Bir şey olmaz diyorlar başkanım. Ne olmaz başkanım?” diyerek tepki gösterdi. Sinirlerine bir an hakim olamayan esnaf Halil Yılmaz, daha sonra Başkan Akdemir’e sarılarak ‘Kusura bakmayın Başkanım’ dedi.

ATATÜRK DEVLET HASTANESİ ACİL SERVİSİNİ SEL ALDI

Zonguldak'ta başlayan sağanak yağmur sonrasında Atatürk Devlet Hastanesi acil servisini su bastı. Acil çalışanları yağmur sularını engellemek için büyük mücadele verdi. Bir süre hastalara müdahale edilemedi. O anlar hasta yakınlarından birisinin kameralarına yansıdı. Güvenlik görevlileri ise, yağmura karşı tedbir almak yerine hasta yakınlarına görüntü çektirmemek için fırça atmakla yetindi.


Editör: Pusula Gazetesi