Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, bugün kurasız açık satıştan faydalanmak için sabahın erken saatlerinde yollara düşerek sıraya girdiler.

Zonguldak'ta Merkez Üzülmez Mahallesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 766 konut 24 Eylül 2020 tarihinde kura ile satılmıştı. Kurada satılmayan 2 + 1 ve 1 + 1 dairelerin kurasız açık satışsından faydalanmak için vatandaşlar bir gün önceden Halk Bankası Zonguldak şubesi önünde sıraya girdiler. Banka önünde ev sırası kuyruğuna giren vatandaşları polis zaman zaman dağıtmaya çalıştı, bankanın çevresine barikat çekerek önlem aldı.

BİR KİŞİYE ON DAİRE VERİLİR Mİ?

İstanbul'dan emekli olduktan sonra memleketi Zonguldak'a gelen ve TOKİ'den hak sahibi olan Sevgi Ay, banka önünde sıra beklerken isyan etti. Burası benim vatanım başka bir ilden gelenlerin ne işi var diyerek tepki gösteren Sevgi Ay, "Bir kişiye en az on yane daire satmışlar. Dünden beri sıradayım ve 1+1 eve kaldım. Bir kişiye on daire verilir mi? Benim kul hakkımı yediler. Burası benim vatanım. Van'dan başka illeren gelenlerin ne işi var Zonguldak'ta. Ben ondokuzuncu sıradaydım ama 35 tane daire satıldı. Bir kişi on daire almış. Nasıl böyle bir şey olabilir. Ben bunu yanlış buluyorum. Ben İstanbul'da çalıştım emekli olup memleketine geldi. Bu durumda devletin bana öncelik sağlaması lazım. Çok üzgünüm" diye konuştu.