Karabük'te İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. Yılı, Karabük Kültür Merkezi'nde salonunda yapılan törenle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, 'İstiklal Marşı En İyi Okuma Yarışması'nda birinci olan Aydınlıkevler İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Suriyeli Shama Alkasim'in, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da okuması, dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Vali Mehmet Aktaş, İstiklal Marşının bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü olduğunu söyleyerek, "Bu bağımsızlığı ve özgürlüğü elde etmek için atalarımız tarihte eşine az rastlanır bir mücadele verdiler. Büyük bir kahramanlık destanı yazdılar ve akabinde İstiklal Marşımız yazıldı. Ama o günden bugüne bize düşman olan, bu topraklarda bizi geçici gibi gören emperyalist güçler bu hainliklerine son vermediler. Bizi buradan söküp atmak, birbirimize düşürmek her türlü oyunu sergilediler, sergilemeye de devam ediyorlar. Bu oyunlardan ve saldırılardan en büyüğünü 15 Temmuz'da yaşadık. Bu toprakların bugüne kadar görmediği korkunç bir ihanetti. Ama aziz milletimiz Kurtuluş Savaşında olduğu gibi yine bu saldırıyı da el birliğiyle, kanıyla, canıyla def etti. O hainleri ve işbirlikçilerini bu yaptıklarına pişman ettiler. Benzer saldırılar günümüzde de devam ediyor. 15 Temuz'da başarılı olamayanlar irili ufaklı bütün terör örgütlerini tetikleyerek üstümüze salıyorlar ama aziz milletimiz bunlarla da sonuna kadar mücadele ediyor, etmeye devam edecek" dedi.
Tiyatro gösteriminin ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi.
Törene, Vali Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanetin Uysal, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi