Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırladığı programa Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Belediye Başkan Vekili Sinan Toprak, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Kızılay şube başkanı Aydın Ergenç, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesinin Müdürü Mehmet Çakmak bir konuşma yaparak, İstiklal Marşının kabulünün 99. Yıldönümünü kutlayarak Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnet ile andı.

Vali yardımcısı Turgut Subaşı konuşmasında; "Bugün tarihi bir gün olan İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümü. Bu vesile ile bir araya geldik, katılan herkese hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu millet tarih sahnesinde var olma mücadelesini vermiştir. Bağımsızlığını, istiklalini her şeyini ortaya koyarak mücadele etmiştir. Milli şair Mehmet Akif Ersoy tüm zorluklara rağmen bu marşı yazmıştır. Rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun. İstiklal Marşı tüm milletimizin birliğini ve beraberliğini gösterir" diye konuştu.

Program İstiklal Marşı'nın yazımı belgeselinin ardından öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirleri okumasıyla devam etti. İstiklal Marşı oratoryosunun ardından anma programı sona erdi.