Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldakspor'da Teknik Direktör Şenol Demir çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uzun süredir böylesine keskin konuşmayan Demir, hem övgü, hem de sitem dolu sözler sarf etti. Demir önce Erzurum maçını değerlendirdi ardından açtı ağzını yumdu gözünü.

"BU TÜR GALİBİYETLER COŞKU GETİRİR"

Zonguldakspor Teknik Patronu Şenol Demir, "Erzurum maçının her iki takım için de zor geçeceğini biliyorduk. Şampiyonluk için onların da kazanması gerekiyordu. Üzerimize geleceklerdi. Planlamamız bizim istediğimiz gitti. Erken bir gol yememize rağmen bozulmadan müsabakayı döndürmeyi başardık. Ama müsabakanın büyük bölümünde üstün oynayan taraf bizdik. 2-1'ken bir baskı yediğimiz gözükse de tehlike hep onların kalesindeydi. Bunun soncunu belki 90'uncu dakika da aldık. Ama daha erkende alabilirdik. Önemli bir galibiyet. Bu tür maçlar hem yöneticiye hem taraftara ve futbolculara coşku getirir" dedi.
"PLAY-OFF'A KALAMAZSAZ BAŞARISIZLIK GÖRÜLMESİN"

Geride kalan 6 maçtan en iyi sonucu alıp play-off şansını zorlayacaklarını ifade eden Demir "İşimiz daha bitmedi 6 tane daha müsabaka var. Şimdi yapmamız gereken bu altı müsabakayı en iyi şekilde değerlendirip inşallah play off'u yakalayabilmek. Play-offa kalmak sadece bize de bağlı değil. İki tane daha önemli rakip var. İkisinin de puan kaybetmesi lazım. Önemli olan bizim kaybetmemiz. Hem play-off, küme düşecek düşmeyecek bir maç kazanınca, bu tür konuşmalar Zonguldakspor'a bir şey kazandırmaz. Play-off'a gitmek için elimizden geleni yapacağız. Bir tek Vali'nin yardım etmesiyle bu işler olmaz. Bir tane milletvekili maçlara gelmiyor. Ben o bütünlüğü görmüyorum. Play off'u yakalayamazsak da kimse bu durumu başarısızlığa görmesin" dedi.

"ÜSKÜDAR İÇ SAHADA ÇOK BAŞARILI"

Rakipleri Anadolu Üsküdar'ın iç sahada çok iyi olduğunu belirten Demir "Önümüzde Anadolu Üsküdar maçı var. Üsküdar iç saha performansında 5 tane gol yiyen bir ekibe karşı oynayacağız içerde çok iyiler, deplasmanları kötü. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. İnşallah iyi bir netice ile döneriz" dedi.

"ÜSTTEKİLERİ YENİYOR, ALTTAKİLERİ YENEMİYOR MANTIĞI YANLIŞ"

Demir " Maçlar zor geçiyor. Alttakileri yenemiyorlar üsteki yeniyorlar. Öyle bir şey düşünüyorlar ama öyle değil. Herkesin farklı bir savunması var. Bizim üzerimize gelenleri biz zaten hallediyoruz. Bizim hızlı oyuncularımız var. Sinan, Okan ve Onur gibi. Alttaki takımlar katı savunma yapıyor ve o savunmayı geçmek güç oluyor. Üstteki takımlar ise açık oynuyor. Buna böyle bakmak lazım" dedi.

"DIŞARIDAN BİRİNİ İMPARATOR YAPMIŞLARDI"

Tenki Patron Şenol Demir yönetim, ekibi ve futbolcularla büyük işler başardıklarını belirterek "Sadece bizim mücadelemizle biz buraya kadar getirdik. 10'uncu aldım bu takımı. Küme düşmesin dediler. Ben 10 yıl sonra takımı ikinci lige çıkarttım. Play off'a çıkmaz dediler burada ben ekibimle bu takımı şampiyon yaptık. Bir tane destek yok. Ben Zonguldak çocuğuyum. Ya kendi değerlerimizi kendi çocuğumuzu neden bu kadar tüketmeyi seviyoruz ki. Neden Şenol'a destek olunmaz ki? Şu başarıyı dışarıdan gelmiş olsa imparator yapmış olurlar. Bizim imparator olmak gibi bir isteğimiz yok" dedi.

10 TRİLYONLUK TAKIMI ŞAMPİYON YAPAMAZSAM İSTİFA EDERİM"

Zonguldakspor'un düşük bütçelerle kurulu bir takım olduğunu belirten Demir "Ben ilk profesyonelliğim Zonguldakspor'dur. Seneye de bana 10 trilyonluk bir takım kurarlar ben o takımı çıkartamazsam o zaman istifa eder, çeker gierim. Biz savaş veriyoruz. Bu takımın arkasında kimse yok. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah Play-Off'u yakalamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi