Burada uygulamanın güvenilir olması ilk olarak hekim ve klinik ya da hastane tercihine göre belirlenmektedir.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanır?

Lazer epilasyon İstanbul uygulaması tüm vücuda güvenle uygulanabilmektedir. Yüz, ense, boyun, kulaklar, kaş, kol, koltuk altı, bacak, göbek, kalça, sırt, omuz, göğüs, meme, bikini bölgesi, genital bölge gibi oldukça hassas bölgelerde bile güvenle ve tehlikesizce uygulanabilmektedir.

Uygulama süresi ne kadar? Uygulamanın süresi bölgelere göre değişmekle birlikte, sırt gibi geniş alanlarda 1 saat sürerken, dudak üstü gibi ufak alanlarda 2 dakika kadar kısa bir sürede işlem sona ermektedir.

Erkek Lazer Epilasyon uygulamalarında da tıpkı kadınlarda olduğu gibi işlem prosedürü aynıdır. Sadece erkek lazer epilasyon işlemleri kadınlara oranla çok daha kısa seanslarda sonuç vermektedir. Bu durumun en önemli nedenlerinden biri de erkeklerin kıl yapısıdır. Dha sert ve genellikle daha koyu renklere sahip olan bu kıllar, lazer epilasyon cihazları tarafından daha da etkili bir şekilde tedavi edilmektedir.

Erkeklerde lazer epilasyon süresi ne kadar?

Erkeklerin kıl yoğunlukları kadınlara oranla daha fazla olduğundan dolayı ve bölge genişliğine göre biraz daha uzun sürmektedir. Örnek vermek gerekirse ense, yanaklar vb. Ufak alanlar 10 dakikada tamamlanırken, omuz, sırt ve göğüs gibi kılların yoğun olduğu alanlar 1- hatta bazen 2 saat kadar sürebilmektedir. Bacak Lazer Epilasyon uygulamaları da bahsettiğimiz gibi sırt, göğüs ve omuzlar gibi uzun seans sürelerine sahip olan alanlardan biridir. Ancak kimi durumlarda erkekler de kadınlar da tam bacak yaptırmayabilmektedir. Bazen sadece alt bacak uygulaması kişiler için yeterli olabilmektedir. Hatta istenirse üst bacaklar için lazer uygulamalarına daha sonra yine başlanılabilir.

Bacak lazer epilasyon uygulaması öncesi neler yapılır?

İşlem öncesinde bacak lazer epilasyon ya da diğer bölgeler fark etmeksizin mutlaka bölge birkaç gün önceden temizlenmelidir. Ancak kesinlikle kıl köklerine zarar verecek cımbız ve ağda gibi yöntemler tercih edilmemelidir. Bunun dışında cilt bronz olmamalı ve güneşe maruz kalmış olmamalıdır. Bunun dışında yapılması gereken özel bir durum bulunmamaktadır.

Editör: Pusula Gazetesi