TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden ve sezonu hedefsiz tamamlayan Zonguldakspor yeni sezon öncesinde kongre hazırlığında. Futbolcuların alacakları henüz ödenmedi.

Futbol antrenörü ve spor yorumcusu Resul Kumaş Zonguldakspor'da yapılan yanlışlıkları ve eksikleri gündeme taşıdı.

İŞTE RESUL KUMAŞ'IN TESPİTLERİ

"53 yıllık mazide amatör kümeye de düşmek vardı efsane Zonguldakpor'un kaderinde. O da oldu. Ama ders alınmadan hemen 3. Lige çıktık. İşte en büyük hatamızda burada başladı. Çünkü ne stad, ne de tesis için bir çivi bile çakmadan tesis fakiri kulüp kurumsal bir kimliği olmadan 2. Lige adım attık.

Hep plansız programsız asansörle 2. Lig'e çıktık. Hiç merdivenleri kullanarak düzgün, sağlıklı bir çıkış serüveni yaşamadık. Hızlı giden at misali!

ZONGULDAKSPOR'DA EKSİKLER VE YANLIŞLIKLAR

1.Yönetim kurulu 29 kişi. Ama 5 kişi çalışıyor.

2.Antrenman için saha yok. Karaelmas Kemal Köksal Stadı yok oluyor.

3.Futbolcular tesislerde farelerle birlikte yaşıyor.

4.Yönetim listesi hazırlanırken "O benim adamım yaz" deniliyor, yazılıyor. O kadar yeni isim var, hizmet yok.

5.Gurbetteki taraftarlarımız gerçek Zonguldakspor sevgisi ile yanıp tutuşuyor. Onlarla hiçbir bağ kurulmuyor.

6.Şehirde yaşayan taraftarlarımız takım için ses getiren bir yürüyüş düzenlemiyor. Şehri uykudan uyandıramıyor.

ZONGULDAKSPOR'DA TRANSFER YANLIŞLIKLARI

Zonguldakspor 2. Lig'e çıkınca hep dış dünyaya mahkum kaldı. Yani baktığımızda transferde yüzde 10 kazançlı çıktık, yüzde 90 boşa yapılan transferlere bir sürü paralar harcandı.

2017-2018 sezonunda 27 futbolu ile anlaşıldı. Çok gereksiz transferler yapıldı. Fatura ağır oldu.

2018-2019 sezonunda 17 futbolcu. Yine transfer rezaleti yaşadık. Hele giden futbolcuları geri getirmek çok yanlış bir anlayış. Çünkü yeniden gelen futbolcudan beklenti büyük oluyor. Giden futbolcu geldi mi her zaman sorun olmuştur.

Hele Sinan ve Mustafa gibi mükemmel 2 kaleci varken üçüncü kaleci için dışarıdan 2 transfer yapılması tam bir kaostur. Alt yapıda yetişen kalecilerin günahı kimden sorulacak. Devre arası kamp için alt yapıdan kaleci çağrılıyor, o kaleci kampa götürülmüyor, hatır için dışarıdan genç kaleci transfer ediyorsunuz. Sonra da çok üzüldüm demekle yetiniyorsunuz. Bu alt yapıya tam bir ihanettir.

ALT YAPI DESTEKLENMEDİ

Zonguldakspor yönetimi hem tesis için bir çivi çakamadı, hem de alt yapı için sağlıklı ve verimli bir sistem kuramadı. Son 8 yıldır acı bir tablo var. Sadece alt yapıdan 1 futbolcu çıkarabildik. O da Cömert Kandemir.

Alt yapısı sağlam olmayan her bina çöker. İşte biz de bu yüzden 2 sezonda tam 44 futbolcu transfer etmek zorunda kaldık"

Editör: Pusula Gazetesi