Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'nın 12'nci Olağan Genel Kurulu, önceki gün Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Niyazi Kıransoy, yeniden başkanlığa seçildi.

Divan Başkanlığını MHP İl Başkanı Hamdi Ayan'ın yaptığı kongrede, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

AYAN: "MHP, HER ZAMAN HAİNLERLE MÜCADELE ETMİŞTİR"

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, yaptığı konuşmada, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin 48 yıllık siyasi ömrü içerisinde hep ayağına prangalar takılmış, sürgün yemiş, şerefli ve onurlu mensupları olarak buradayız. MHP, ulusal güçler, dış mihraklar veya ülkemiz içinden çıkmış olan her zaman için hainlerle mücadele etmiştir, ama yılmadan Türk milletinin bekası, hareketimizin devamlılığı bakımından göğsünü siper ederek, bu günlere gelmeyi başarmıştır. Ama sizler var oldukça, bu hareket ilelebet devam edecektir. 16 Nisan'da Türkiye referandum oylamasına gidiyor. Bu bir anayasal süreçtir ve uzlaşma metnidir. Vatandaşlarımız kendilerinin yönetileceği bir anayasa uzlaşma metnine istediği şekilde iradesini koyması tarafındayız. Sayın Genel Başkanımız burada bir inisiyatif almıştır. Bu inisiyatif doğrudur. Biz ne yaptığını bilen insanlarız. Biz kiminle muhatap olacağımızı, ne zaman 'dur' dememiz gerektiğini bilen teşkilatlarız. Kimin ne hali varsa görsün. Bu büyük davayı 1-2 şahısla aynı seviyeye indirmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

KIRANSOY: "MHP 'ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM, SONRA PARTİM VE BEN' DİYEN BİR LİDERE SAHİPTİR"

MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, 25 Ocak 2015 tarihinde yönetimiyle birlikte göreve geldiklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz andan itibaren 7 Haziran genel seçimleri için hemen çalışmalara başladık. Zonguldak'ın 19 mahallesi ile 23 köyünde çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız sonucu bizim hedeflediğimiz netice olmasa da, partimizin Zonguldak'ta bu güne kadar almış olduğu en yüksek oyu alarak bu gayretlerimizi taçlandırdık. Seçim bitti ve sonucu iktidarın hoşuna gitmedi, 1 Kasım'da yeniden seçim yapıldı. 'En dip' dediğimiz noktada 36 bin oy alarak, yine de bu güne kadar alınmış başarılı sonuçlardan bir tanesine imza attık. Bunun için sizlere ve seçmenlerimize, partimizin yönetim kurulu üyelerine, partimize üye olamayıp gönül veren sendikalara, yan kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz bu davayı yolda bulmadık. Kimsenin fitne ve fesadına da kurban edecek değiliz. MHP 'önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' diyen bir lidere sahiptir. Liderimize sahip çıkmak üzere buradayız. Partimize sahip çıkacağız. Partimize yapılan saldırıları göğüslemesini her zaman bildik, bundan sonrada bileceğiz. MHP; dinamik, inançlı, imanlı kadrolarıyla görevinin başındadır. Bundan sonrada böyle olacaktır. Biz yapılacak ilk seçime her zaman olduğu gibi yine hazırız. Bu gün bizi, dün koalisyon yapmamakla suçlayanlar, 'neden her şeye hayır diyorsunuz?' diye suçlayanlar, bugün 'neden evet diyorsunuz?' diye suçluyor. Bunların bu serzenişlerine bakarak, bu bayrağı indiremeyiz. MHP, Türk milletinin sığınacağı son kaledir. Bu kalenin duvarları, emekle, mücadeleyle, gözyaşıyla ve kanla örülmüştür. İmanla yapılanı fitne, fesat ve hileyle kimse bozamaz, bozdurmayacağız" diye konuştu.

Yönetim ve Denetim Kurulları raporları okunarak, kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak giren Niyazi Kıransoy başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yavuz Murat Uslu, Hüseyin Haseki, Murat Altunkaya, Mehmet Faruk Arıman, Kemal Kandemir, Cavit Yetim, Şenol Zalim, Mehmet Dal, Sedat Yüksel, Hayri Alkan, Ramazan Sarı, Dursun Hamarat, Hasan Zorba, Abdulkadir Bezir, Bahri Kütük, Davut Zaman, Aslan Uzunşimşek, Ethem Demirci, Fevzi Şeref, İsmail Aşkar, Erdinç Bıçakcı, Sedat Avcı, Çetin Çolban, Yıldıray Çelik, Celal Avcı, Boğaçhan Köksal, Dursun Almalı, Murat Hasdemir, Murat Yorulmaz, Abtullah Erdem Güner, Yüksel Keskin, Ayhan Gargidan, Mahmut Kahveci, Hasan Korkmaz, Muhammet Ören, Halit Demir.

Editör: Pusula Gazetesi