Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da yönetim yeni bir projeye imza attı. 2017 yılında gerçekleştirilen ve üzerinde 3 bin 684 şehit madencinin isimlerinin yazılı olduğu formalar TFF'den özel izin alınarak 2017-2018 futbol sezonunda 12 Kasım 2017 tarihinde oynanan Zonguldakspor-Pendikspor maçında giyilmişti. Maçın ardından ise formalar kulübe ve şehit ailelerine destek amaçlı satışa çıkmıştı. O dönem beklenen desteği görmeyen projenin şimdi istek üzerine ikincisi yapılıyor.

BU KEZ KOZLU GRİZU FACİASI ŞEHİTLERİNİN İSMİ YAŞATILACAK

Zonguldakspor yönetim kurulu istek üzerini ikinci kez şehit madenciler için forma bastırıyor. 3 Mart 1992 yılında meydana gelen Kozlu Grizu faciasında yaşamlarını yitiren 263 madencinin isimlerinin yazılı olduğu Zonguldakspor formalarının tasarımı gerçekleştirildi.

Formanın ön yüzünde Madenci bareti ve madenci fotoğrafının yanı sıra facianın tarihi ve saati yazılı. Göğüs kısmında ise arma yeralıyor. Arka yüzünde ise Kozlu Grizu faciasından yaşamlarını yitiren 263 şehit madenci isimlerini yazılı olacak.

FORMALAR MAÇTA GİYİLECEK, SATIŞA ÇIKARILACAK
Yeni proje kapsamında 263 şehit madencinin isimlerinin yazılı olacak formalarla Zonguldakspor yine TFF'den izin alarak resmi maça bu formalarla çıkacak. Formalar kulübe gelir amaçlı satışa çıkarılacak. Kentin ileri gelenleri, işadamları, taraftarlar, eski ve yeni futbolcular, spor adamları ve camianın formalara büyük ilgi göstermesi bekleniyor.