TTK Maden Makineleri Fabrikası'nın bulunduğu alandan vazgeçildiğini belirten Kaban; "Bizim amacımız üzüm yemek. Bu TOKİ'nin birinci etabının hemen yanında ikinci etap var. Orası TOKİ tarafından kamulaştırılmış. 120 dönüm yer var. Biz bunun 70 dönümünü bile alsak şehir hastanesi yapıyoruz. Alan düz. Yeri de güzel. Bizde dedik ki zaten o taraf konuşuluyordu hiç olmazsa olmuşken bir şehir hastanesi olsun" dedi.

Vali Ali Kaban yaklaşık 10 yıldır gündemde olan 400 yataklı hastane yeriyle ilgili olarak yer arayışlarının sürdüğünü belirterek son olarak Üzülmez Sanayi Sitesi'nin hemen üzerinde bulunan 120 dönümlük arazi üzerinde durulduğunu söyledi. 'Üzülmez Kültür Vadi Projesi' toplantısında soruları yanıtlayan Kaban, Bakanlık yetkilileri ile Ak Parti Milletvekillerinin de alanda inceleme yapacaklarını söyledi.

Kaban Pusula'nın; "Ulaşımla ilgili sorun olur mu?" sorusuna yönelik; "Bahsettiğimiz yer Üzülmez Sanayi sitesinin hemen üst tarafı. TOKİ'nin üçüncü etabının hemen altı. Yani ikinci etabın bulunduğu alan. Sanayi sitesinin oradan ulaşımı çok daha kolay olacaktır. İstanbul yönünde üniversite hastanemiz var. Ankara yönünde de şehir hastanemizin olması daha mantıklı görünüyor. Uğraşacağız. Bu bir koşturmaca. Karar verilirse 2 yıl içinde tamamlanacak" dedi.

Kamuoyunun beklentilerinin farkında olduklarını belirten Kaban; "İnşaatın durduğu yerde acilik girişi yolda olacaktı. Elimizde sihirli değnek yok ki dokununca olsun. Yer bizim için çok büyük bir avantaj. Onu iki birimin yani Sağlık Bakanlığımızla TOKİ'nin buluşturulması lazım. İnşallah onu yaptığımız takdirde bütün hastanelerin buluşabileceği, güzel bir yönetim merkezi olan iyi bir yer oluşur diye düşünüyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi