Zonguldak'ın yetiştirdiği başarılı teknik direktörlerden Şenol Demir'in yeni takımı kesinlik kazandı.

Sitespor'da futbola başlayıp Zonguldakspor'un değişmez futbolcuları arasında yeralan ve takım kaptanlığı yapan Şenol Demir, Türkiye'de çeşitli takımlarda üst düzey futbol oynayarak Zonguldak'ın gururu olmuştu.

Zonguldakspor'a 4 sezon önce Teknik Direktör olarak görev yapan Şenol Demir küme düşer denilen takımı önce play-offa taşıdı, ardından şampiyon yaparak yıllarca özlem duyulan 2'nci lige çıkarma başarısı göstererek tarih yazmıştı.

2017-2018 futbol sezonu devre arasında Zonguldakspor'dan istifa ederek ayrılan Şenol Demir aradan geçen 2 yıl aradan sonra 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Diyarbekirspor ile kesin anlaşmaya vardı.

Diyarbekirspor Pazar günü saha ve seyircisi önünde Halide Edip Adıvarspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Diyarbekirspor yönetimi bu beraberliğin ardından Teknik Direktör Cüneyt Tiryaki ile yollarını ayırarak Şenol Demir ile anlaşmaya vardı.

RESMİ İMZA İSTANBUL'DA ATILACAK

Teknik Direktör Şenol Demir, Diyarbekirspor yönetiminin teklifini kabul ederken resmi imzalar Pazartesi günü İstanbul'da atılacak. Demir imza töreninin ardından Diyarbakır'a giderek takımla çalışmalara başlayacak.

TANIDIK İSİMLER VAR

Diyarbekirspor'da daha önce Zonguldakspor forması giyen futbolcular bulunuyor. Şevket Güngör, Emre Kara, Reşo Akın, Doğukan Bad ve kaleci Ahmet Üçgün gibi futbolcular Diyarbekirspor'da forma giyiyor.

Diyarbekirspor 27 puanla 8'nci sırada yeralıyor. Güneydoğu ekibinin lider Karacabek ile 17 puan, play-off hattında bulunan 5'nci sıradaki 31 puanlı Nevşehirspor ile 4 puan fark bulunuyor.