Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki balıkçı barınağının yanına yapılacak olan Kozlu Su Sporları Merkezi'nin(Yelken Kulübü) inşaatının başlayacağı alanda Kaymakam Ahmet Karakaya inceleme ve değerlendirmelerde bulundu. Kaymakam Karakaya'ya; Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Yapı İşleri Şube Müdürü Ayhan Taşkın, Türkiye Yelken Kulübü Zonguldak Temsilcisi Ümit Yönet ile proje yüklenici firma yetkilisi Ali Bulut eşlik etti.

Kaymakam Karakaya, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, "Gerçekleştirilecek bu projeden faydalanacak ilimiz, ilçemiz ve bölgemiz halkına, bilhassa gençlerimize spor ve sosyal etkinlik adına yeni bir hizmet daha sunulmuş olacaktır. Bu projenin yöremizin tanıtımına ve turizmine katkılarının olacağına inanıyorum. Projeye katkıları ve desteklerinden dolayı başta Valimiz Sayın Ahmet Çınar Beyefendiye ve önceki Valimiz Malatya Valisi Sayın Ali Kaban Beyefendiye, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) yetkililerine, Kozlu Belediye Başkanlığına, il ve ilçe kurumlarımızın yönetici ve çalışanları ile emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Zonguldak, Kozlu ile bölgemizde ilk ve tek proje olacak Kozlu Su Sporları Merkezi Projesi, BAKKA'yasunularak, çok sayıda proje arasından seçildi ve BAKKA desteği almaya hak kazandı. Projenin tamamlanması ile halka yeni bir spor tesisi kazandırılmış olacak.

Kurulacak tesis ile deniz sezonun kısa olduğu bölgemizde, deniz turizmi aktivitelerin artırılması ve su sporları konusunda bölge halkının farkındalık kazanması hedefleniyor.Deniz turizminin çeşitlendirildiği ve su sporları konusunda eğitimler verildiği tesisle kıyı şeridinin daha etkin kullanımı adına önemli adımlar atılmış olacak. Bölge turizmine katkı sunması ve su sporları farkındalığını artırması beklenen projenin Mayıs 2018 itibari ile tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Editör: Pusula Gazetesi