Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızan "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" mensuplarının 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi kalkıştığı başarısız darbe girişimi sırasında darbeci generali alnından vurarak etkisiz hale getiren ve ardından şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir anısına mektup yarışması düzenledi.

"Şehit Ömer Halisdemir'e Mektup Yarışması"nda, Kozlu Alparslan Ortaokulu 6/A Sınıfı öğrencilerinden Sueda Yeşer, il birincisi oldu.

Kozlu Alparslan Ortaokulu Müdürü Murat Daye, yaptığı açıklamada, "Türkiye genelinde düzenlenen ve 81 ilin birincilerinin Şehit Ömer Halisdemir'e yazdıkları mektupların kitaplaştırılacağı bu etkinlik kapsamında ilimizde düzenlenen yarışmada ilçemiz Kozlu Alparslan Ortaokulu öğrencimiz Sueda Yeşer'in Şehit Ömer Halisdemir'e yazdığı mektup birinci oldu. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi ve bugüne kadar ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

İşte o mektup...

"Sevgili Ömer Halisdemir'e;

Kahraman şehidim, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin yaşadığı o kara geceyi aydınlık bir sabaha çıkardın. O gece göstermiş olduğun kahramanlık asla unutulmayacak. Sen kendine olan güvenin ve vatana olan bağlılığın sayesinde Türk halkını büyük bir darbeden kurtardın. Eğer sen olmasaydın, belki de bugün Türkiye başka şekillerde yönetiliyor olurdu. Ama sen kendi canını tehlikeye atarak, onlarla, yani vatan hainleriyle tek başına büyük bir mücadele verdin. Sonunda da darbeci generali tek kurşunla etkisiz hale getirdin. En önemlisi ise, darbeci teröristlerin hain planlarını boşa çıkardın. Ama onlar hiç acımadan kendi ülkelerinin askerisine, yani sana otuz kurşun sıktılar. Yine de amaçlarına ulaşamadılar. Senin gibi vatansever askerler ve Türk halkı olduğu sürece hiç kimse vatanımızı bölmeyecek.

Bu vatan bizim, bu bayrak bizim. Türk halkı sayesinde darbeciler yani vatan hainleri dahil bütün dünya öğrenmiş oldu.

Sevgili Ömer Halisdemir, sen canını ortaya koydun ve vatanımızı bölmek isteyen hain teröristlerin kurşunlarının hedefi oldun. Vatanını ve milletini o hainlere vermedin. Sen 15 Temmuz adlı kara gecenin en aydınlık gerçeğisin. Bütün Türk halkının minnet duyduğu kahraman Türk askerisin ve asla unutmayacağımız kocaman yürekli şehidimizsin.

Kahraman şehidim; sen ve senin gibi vatanseverler olmasaydı belki de bağımsız bir ülkede yaşayamazdık. Sen de Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı'ndaki gibi adını tarihe yazdırdın. Vatan sana minnettardır. Bilinsin ki bizler de vakti geldiğinde bu vatan için gözümüzü bile kırpmadan canımızı veririz. Şehidim, sen ve senin gibi o kara gecede kaybettiğimiz asker, polis ve halktan bütün şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Aynı darbe girişimi yine olursa yine sokaklara döküleceğiz ve vatanımızı senin gibi canımız pahasına koruyacağız. Bu uğurda gerekirse her şeyimizi feda edeceğiz. Bütün dünya görmüştür ki tanklarla, tüfeklerle, uçaklarla da gelseler Türk halkı asla vatanını vermeyecektir. Gözün arkada kalmasın kahraman şehidim, bu ülkede Ömer Halisdemir gibi vatanseverler tükenmeyecektir."

Editör: Pusula Gazetesi