Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan Zonguldakspor'da Teknik Direktör Mustafa Dalcı yeni sezon öncesinde yönetimle birlikte kısıtlı imkanlarda takım kurmaya çalışıyor.

Genç ve maliyetsiz bir kadro oluşturmak isteyen kırmızı-lacivertli ekipte yönetim Kayserispor'un 3 genç oyuncu 19 yaşındaki stoper Adem Doğan, yine 19 yaşındaki Stoper Ömer Memiş ve orta saha oyuncusu 22 yaşındaki Furkan Polat'ı Kızılcahamam kampına dahil etmişti.

Teknik Direktör Mustafa Dalcı 6-7 günlük kamp süresi içinde 3 Kayserisporlu futbolcunun performansını beğenmeyerek geri gönderilmesi yönünde rapor verdi. Ömer, Furkan ve Adem Zonguldakspor kampından ayrıldı.

MUSTAFA DALCI: "BİZİM GENÇLERİMİZ DAHA DEĞERLİ"

Altyapıya değer veren Teknik Direktör Mustafa Dalcı "Kayserispor'dan gelen 3 genç oyuncuyu yeterli bulmadım. Kampta bizim kendi alt yapımızdan gelen gençlerimiz var. Arhan Çakıroğlu, Yiğit ve Egemen gibi kendi çocuklarımıza sahip çıkmamız daha önemli. Onlar Zonguldakspor'un geleceği. Dışarıdan gelen gençlerle kendi gençlerimiz aynı yetenekte olsa yine kendi gençlerimizi tercih ederim. Zonguldak'ın çocukları hem takım için hem Zonguldak için kazanç olur. Dışarıdan gelen gençler daha üst düzey olması şart. Sabırlı olunursa ve değer verilirse potansiyelleri var. Ben kendi gençlerimize daha çok değer veriyorum. Benim işim aşağıdan oyuncu yetiştirip oynatmak" dedi.

Teknik Direktör Mustafa Dalcı'nın bu düşüncesi ise "Yıllar sonra Zonguldakspor'da altyapıya değer veren bir teknik direktör çıktı" yorumları yapılırken, altyapıdaki futbolcuların ise çalışma iştahlarının da artması bekleniyor.