Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Mithatpaşa Tüneli ve karayollarındaki çalışmaların son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Çaturoğlu, Mithatpaşa Tüneli'ndeki metan gazı ve yeraltı suları ile ilgili bir şirketinin araştırmalarını tamamladığını, projesinin bittiğini belirterek, "İkmal ihalesi için düğmeye bastık" dedi.

Çaturoğlu, şunları söyledi:

"Mithatpaşa Tüneli'nde gaz sıkıntısı vardı, ihalemizi yaptık. Metan gazı ve yeraltı suları ile ilgili bir araştırma şirketi araştırmalarını tamamladı, projesi bitti. Şu anda ikmal ihalesi için düğmeye bastık, keşif hazırlıkları devam ediyor. Bir ay içerisinde ilana çıkacağız. Oradan Mithatpaşa Tünellerini tamamlayacağız, tünel çıkışında da yatılı okul var, orası yıkılacak. Demiryolunun altından çekip Kilimli sahilinde yaptığımız dolgulu yere bağlayacağız. Devamında Saltukova'ya kadar olan yerde 8 tünel var. Orada da proje çalışmaları bitiyor. Asıl büyük ihaleyi yaz aylarında yapacağız. Hedefimiz de 5-6 sene içerisinde Zonguldak'ın Bartın'a kadar Çaycuma, Saltukova bağlantısını bitirmek. Zonguldak-Ereğli arasında da çalışmalar sürüyor. O bölgede 3 ayrı kesim var, 2A, 2B, 2C olmak üzere. Her ayrı kesimde de çalışmalar devam ediyor. Kozlu'da dengeli konsol viyadüğü var, 260 metre uzunluğunda. Bir aylık bir çalışma kaldı. Kalıbı karşıya alacağız ayaktaki. Ağustos ayı sonunda köprüyü bitirip öncesinde Değirmenağzı 1 ve 2 tünelinin içişlerine de devam ediyor. Bu sezon hem Değirmenağzı-1, hem viyadük, hem de Değirmenağzı tüneline trafiğe vermiş olacağız. Hedefimiz 2018 sonunda Ereğli-Zonguldak yolunda çalışmaları tamamlamak istiyoruz."

"İŞİN ASLI YOL ÇÖKMEDİ, HEYELAN OLDU"

"Birçok heyelan bölgesinden geçiyoruz. 'Yol çöktü' diye bir haber yapıldı. İşin aslı yol çökmedi, heyelan oldu. Heyelandan dolayı yol etkilendi. Yaptığımız yollarda herhangi bir çökme yok, heyelan olup da bitmiş yollarımız da çökebilir bu da normal bir hadisedir. Bayat Köyü bağlantısına önceden biz normal bağlantı düşünmüştük, görüşüldü, buraya bir alt geçitli kavşak yapılması planlandı. Sonradan çıkan bir iş olduğu için projenin netleşmesi için bıraktık. Geçtiğimiz Kasım ayında da projemiz onaylandı, 'kış geldi, bahar aylarında girelim' dedim. Benim talimatımla 4-5 ay vatandaş karşılıklı gelip-gitmesin diye tamamen iyi niyetle bitmemiş yerin üzerine 5 santimlik bir bakım minderi attık. 'Kışın 4 şeritten trafiği sağlayalım' dedik. Attırdıktan bir gün sonra 'burada çatlaklar var' dediler, toprakta gözükmüyordu, asfalt atılınca göründü. 'Burada heyelan var' dedik, trafiğe açmadık. Üstüne de kar yağdı, çatlakların üzerinde kar olduğu için görülmüyordu, kar eriyince ortaya çıktı. Ereğli-Ormanlı arasındaki yol çalışması ile ilgili ise projemiz yer alıyor."

Editör: Pusula Gazetesi