Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nın dün yapılan 13'üncü Olağan Genel Kurulu'nda tek liste gidilen kongrede İl Başkanı Varol Demirköse yeniden başkan seçildi.

Alaborina Restaurant'ta yapılan kongreye; TBMM İdari Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP MYK Üyesi ve İl Koordinatörü Murat Kotra, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve yönetim kurulu üyeleri, MHP eski İl Başkanı Hamdi Ayan, Türkiye Kamu Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Kongrede Divan Kurulu oluşturulmadan bir kriz yaşandı. Varol Demirköse'nin adayı Erkan Haberal, Niyazi Kıransoy'un adayı ise Süleyman Yıldırım oldu. Niyazi Kıransoy, açık oylama ile yapılmak istenen Divan Başkanlığı seçimine itiraz ederek kapalı oylama yapılmasını talep etti. Kongreye bir süre ara verildi.

KIRANSOY: "DAHA KÖTÜ ŞEYLER OLMAMASI İÇİN ARKADAŞLARIMLA BURADAN AYRILIYORUZ"

Tüzüğün 41'inci maddesi okunarak Kıransoy'un kapalı oylama talebi reddedildi. Kıransoy ve beraberindekiler "Doğru oku maddeyi, yazıklar olsun. Alpaslan Türkeş'in kemikleri sızlıyor" diye tepki gösterdi. Niyazi Kıransoy ise "Hayırlı olsun" diyerek salondan ayrıldı. Kıransoy, çıkıştaki konuşmasında "Böyle kongre olmaz. Bu kongre geçersizdir. Burada daha kötü şeyler olmaması için arkadaşlarımla buradan ayrılıyoruz. Bu kongre sonunda seçilen yönetim Zonguldak'ta MHP'yi temsil edemez. Bunun sonucunda bizi partiden ihraç etmeye kalkacaklar. Biz baskıyla, korkuyla, tehditle korkacak insanlar değiliz" dedi.

HABERAL: "ARKADAŞLARIMIZ BİZİM ARKADAŞLARIMIZDIR, ONLARI DA HOŞ GÖRÜYORUM"

Erkan Haberal'ın Divan Başkanlığı yaptığı kongre normal seyrinde devam etti. Haberal, konuşmasında şunları söyledi; "Zonguldak İl Kongresine; Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili, TBMM İdari Amiri olarak gelmedim. Devlet Bahçeli'nin Zonguldak İl Kongresi Divan Başkanlığı yapmak üzere gelmiş bir arkadaşınızım. Bugün Devlet Bahçeli diye burada slogan atan arkadaşlarımın aynı durumda hassasiyet göstermeleri, aynı durumda derin bir fikir sahibi olmaları gerekmekteydi. Bakın çok net bir şey söyleyeceğim. Siyasi hayatımda yüzden fazla kongre yaptım. Bugüne kadar Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin gönderdiği Divan Başkanının karşısına bir aday çıkarılmadı. Ama arkadaşlarımız bizim arkadaşlarımızdır. Onları da hoş görüyorum. Divanımızı başlatıyorum."

"SİYASİ MEŞRUTİYETİNİN YEGANE KAYNAĞININ MİLLET İRADESİ OLDUĞUNU BİZ UNUTMADIK"

"MHP'nin Türkiye'yi yönetme konusundaki yetkisinin ve siyasi meşrutiyetinin yegane kaynağının millet iradesi olduğunu biz unutmadık. Bu kudret, bu kuvvet, bu yetki sizlerden, memleket sevdalılarından yani vatan için şahadet şerbetini içmeye gidenlerden alınmaktadır. Biz sırtımızdaki 1000 yıllık tarihinin büyüklüğünün, kutsallığının ebediyete kadar teminatı, güvencesi ve neferleriyiz. Memleketimiz bugün iç ve dış güvenlik sorunlarının her gün ağırlaştığı, komşu ülkelerde yaşanan vahim gelişmelerin milli güvenliğimiz ve soydaşlarımız üzerindeki olumsuz etkilerinin yeni boyutlar kazandığı ve etrafımızdaki husumet çemberinin daraldığı bir dönemden geçmekteyiz.

İç savaş şartlarının yaşandığı iki sınır komşumuz Irak ve Suriye'deki gelişmeleri; Kıbrıs, Mavi Vatan, Ege Adaları, Ermenistan'ın Azerbaycan'ı saldırıları takip etmiş vatanımızı çok ciddi milli güvenlik tehditleri ve tehditleriyle bir arada bırakmıştık. Karşımızdaki tablo her yönüyle endişe verici, her yönüyle ciddiye alınacak bir durumdur. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi akabinde Türkiye'nin varlığını ve geleceğini hedef alan tehdit ve tehlikeler karşısında herkesin, Türkiye'mizin bir beka sorunuyla karşı karşıya bilinciyle hareket etmesini milli bir sorumluluk olarak gören Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin 'Beka sorunu Cumhur İttifakıyla çözülür' diyerek, birleştiricilik ve kurtarıcılık görevini üstlenmiştir."

HABERAL: "BUYURUN SİZE TERÖRLE MÜCADELE EDEN, BUYURUN SİZE GÜÇLÜ DEVLET"

"Ne yaptığımızı anlayamayanlar; beka nedir, beka sorunu nedir, Cumhur İttifakı ne yaptı diyerek zehirlerini kusmaya devam etmektedirler. Kısa bir hatırlatma yapacağım sizlere. Zeytin Dalı operasyonu yapılıp, 54 şehit verilip, sınır hattımız terör örgütlerinden temizlendi mi. İşte beka budur. Fırat Kalkanı Harekatıyla, 71 şehit verilip, terör örgütünün üç kantonunun birleştirilip bir terör devleti oluşturulmasına engel olundu mu, işte beka sorunu budur. Barış Pınarı Harekatı'yla 9 şehit verilip; Suriyeli göçmenlerin hayatını kurtarıp ülkemize çok daha fazla girmelerinin önüne geçilip, güvenli ve güvenlikli bölge oluşturuldu mu, işte size beka sorunu. Pençe Kaplanı Operasyonuyla ki hala devam ediyor; 26 şepit verilerek PKK yerle bir edildi mi, Kuzey Irak'taki bize düşman unsurlar kendi yerlerinden çekilmek zorunda kaldı mı? Buyurun size terörle mücadele eden, buyurun size güçlü devlet. Karanlık planlarını Ege'de ve Akdeniz'de devreye sokan, bizi kendi unvanımızda boğmak isteyen Yunanistan'a, Fransa'ya, emperyal ve sömürgeci bütün güçlere karşı Libya'yla enerji anlaşması yapıp kendi mavi hattımızı belirledik mi, Libya'nın toprak bütünlüğünü korumasına destek olduk mu, bu sayede bizim yaptığımız anlaşmanın geçerli kalmasını dünyaya dikta ettirdik mi, Akdeniz Mavi Vatanımız değil, isimlere bakın ki her biri Türk büyüğümüzün ismi olan; Fatih, Barbaros, Yavuz, Oruç Reis araştırma ve sondaj gemilerimizle buram buram Türklük nefesini Yunan'ın sırtında ve ensesinde hissettirdik mi, buyurum size güçlü devlet."

MHP İl Başkanı ve Adayı Varol Demirköse ise konuşmasında "Zonguldak İl Kongresi'nin hem ilimiz, hem de Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazanan ben değilim, Milliyetçi Hareket Partisi'dir. MHP tüzüklere ve kurallara uyan bir partidir. Her geçen gün gücüne güç katacak. Ne Mutlu Türk'üm diyene" dedi. Konuşmaların ardından ise Varol Demirköse'nin tek listesiyle seçimlere geçildi.

VAROL DEMİRKÖSE VE YÖNETİMİ

MHP İl Başkanı ve Adayı İlkay Varol Demirköse'nin listesinde; Kadir Abasız, Hüseyin Edebal, Cevdet Balçık, Mustafa Öztürk, Ercan Alaca, Hasan Kara, Bilge Keskin, Saruhan Çınar, Serdar Yaralı, Mevlüde Yalçıner, Öner Uysal, Türkan Özdemir, Alim Kalıncı, Kemal Yazıcı, Yıldırım Ataman, Halil İbrahim Uzun, Muhammet Tarkan Erenel, Atilla Tarık Semiz, Yakup Yıldırım, Ali Toprap, Erdal Şahin, Abdullah Bekar, Ali Yıldırım, Çetin Çelik, Mustafa Özcan, Yaşar Aksu, Ertuğrul Atabay, Recep Ünlü yer aldı.