TFF 2. Lig ekiplerinden temsilcimiz Zonguldakspor'da yönetim Haziran ayı içinde kongre gerçekleştirecek. Kongre öncesinde futbol antrenörü ve spor yorumcusu Resul Kumaş önerilerde bulundu. Yıllardır oluşturulan yönetimlerde başkan dahil en fazla 3-4 kişi takıma katkı sağlıyor, diğer yöneticilerin ise varlığı yokluğu belli olmuyordu.

Zonguldakspor'un güçlü bir yönetim oluşturması ve bu yönetimin tamamının takıma faydalı olabilmesi için oluşturulması gereken yönetim şeklini Resul Kumaş belirledi.

İŞTE KATKI KOYABİLECEK YÖNETİM ŞEKLİ
Resul Kumaş Zonguldakspor yönetiminin nasıl ve kimlerden oluşması gerektiği konusunda fikrini şu şekilde açıkladı: "Zonguldakspor için ilk iş olarak Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz ve Zonguldakspor'un onursal başkanı Erdoğan Demir bir toplantı yaparak ortak bir liste oluşturmalı. Bu listede Zonguldak Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı, Zonguldak Muhtarlar Derneği, Tabibler Odası, AK Parti İl Başkanlığı, CHP İl Başkanlığı, MHP İl Başkanlığı, İYİ Parti İl Başkanlığı'ndan 1'er kişi olmak üzere toplam 10 yöneticinin yanı sıra mevcut yönetimden de 5 kişi olmak üzere yönetim kurulu toplam 15 kişiden oluşmalı.

Böyle bir oluşum olmayacaksa hiç uğraşmayalım, kimseyi de kandırmalayım. O zaman yönetimi 5 kişi yaparak Süleyman Caner, Hacı Demir, Şükrü Öztürk, Hakan Hürfikir ve Süleyman Bezir olmak üzere sadece 5 kişi ile devam etsin.

Kongre için zaman daralıyor. Ya çoğulcu karma bir yönetim yapılmalı, ya da 5 kişi ile devam edilmeli. Ben önerdiği 15 kişilik yönetimden yanayım.

FAHRİ ÜYELER DE DAHİL EDİLMELİ
Oluşturulacak bu geniş kapsamlı 15 kişilik yönetimin yanı sıra 5 Zonguldak Milletvekili ve Siyasi Partilerin Merkez İlçe Başkanları da kulübe fahri üye yapılmalı. İşte o zaman güçlü ve geleceği sağlam temellere sahip bir Zonguldakspor ortaya çıkar"

Editör: Pusula Gazetesi