Zonguldakspor Teknik Patronu Şenol Demir sezon değerlendirmesi yaptı. Demir sezona kümede kalma parolasıyla girmelerine rağmen Play-Off'u kaçırdıklarını, gelecek sezon için çıtayı kendilerinin yükselttiğini söyledi. Güçlü bir kadro ile yeni sezona iddialı girmeyi planladıklarını belirten Demir herşeyin olağan kongrenin ardından netlik kazanacağını söyledi. Demir ligde en çok üzüldüğü ve sevindiği maçları da değerlendirerek destek ve tesisler konusunda çarpıcı açıklamalarda yaparak, Milletvekillerine sitemde bulundu.

"BU ŞARTLAR ALTINDA İYİ SEZON GEÇİRDİK"

Zonguldakspor Teknik Direktörü Şenol Demir zor şartlara rağmen bu sezon başarılı maçlar çıkarıp hedeflerini yakaladıklarını söyledi. Demir "Bu sezon amacımızın ligi tanımak, ligde kalmak, oynayabilirsek de yukarıyı oynayabilmek şeklinde hedef koyduk. Ben bunu fazlasıyla başardığımızı düşünüyorum. Ligin son 3 haftasına kadar da, bu hedefin içerisinde olduk. Yukarıya doğru yükseldiğimi zamanda oldu. Keçiöregücü maçını kazanmış olsak, peşinden Fethiyespor maçı var, Fırsatları yakaladık. Geneline baktığımız zaman, şartlar itibariyle çok başarılı bir sezon geçirdik. Değerlendirmeyi bu şekilde yapmamız gerek. Böyle düşünürsek bu takıma daha faydalı olabiliriz" dedi.


İşte gerçekler! Şenol Demir bombaladı... paylaşan: pusula67televizyonu

"SAHAMIZDA PLAY-OFF'U YAKALARDIK"

Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın Kapalı tribün inşaat çalışmaları nedeniyle Devrek'te oynamak zorunda kaldıklarını belirten Demir "Bu kadro yeterli, yetersiz diyemeyiz. Bu çocuklar o zaman emeğine yazık olur. Bence şartların etkisi oldu. Özellikle kendi sahamızda oynamayışımızın, Devrek'e gidip gelmemizin etkisi oldu.17, 18 defa Devrek'e gittik. Bence her maç deplasman yaşadık. 4 maç cezamızda vardı. Kendi sahamızda oynasaydık işin içerisinde olurduk. Karaelmas Kemal Köksal'da oynasaydık Play-off içinde olurduk" dedi.

"FETHİYE MAÇI KIRILMA MAÇIYDI"

Bütün bir sezon boyunca unutamayacağı maçların başında Fethiyespor karşılaşması olduğunu belirten Demir bu maçı sezonun kırılma maçı olarak gösterdi. Demir, "Sezon boyunca kırılma maçı Fethiyespor maçıydı. Fethiyespor maçını konuşmak bile büyük üzüntü veriyor. Ne yazık ki böyle bir üzüntü yaşadık. Futbolun içerisinde bu var. Konya takımı da yaşadı ve Beşiktaş'ta aynı şeyleri yaşadı. Bizimde başımıza geldi. Demek ki böyle bir üzüntülü tabloyu yaşayacakmışız. Artık oraya takılmadan seneye ne yapabiliriz? bu takımı nasıl çıkartabiliriz? burada oynayabilir miyiz? Açıklamalarda da böyle durumlar var" diyerek düşüncelerini aktardı.

"EN UYGUN YER ÜZÜLMEZ SAHASI"

Üzülmez Gönül Alışır sahasının Zonguldakspor'a tesis için en uygun yerlerden biri olduğunu belirterek , "Tesisle ilgili Başkanımız Süleyman Caner'in açıklamaları var. Tesis konusu çok önemli. Zonguldakspor'un tesise ihtiyacı var. Dışarıdan yeni oyuncular gelecek. Dışarıdan yeni oyuncular geldiği zaman ben nereye geldim diyor. Birde yeni yapılmış bir tesis. Bence tesis olarak şehrin dışında olması daha iyi. Bence Üzülmez'deki tesisin olabileceğini düşünüyorum. Orası konum olarak daha iyi" şeklinde konuştu.

"AMED VE ERZURUM MAÇLARI COŞKULU GEÇTİ"

Kendisini sezon boşunca en çok mutlu eden maçların başında 2-0'dan 3-2 kazandıkları Amedspor maçını gösteren Demir "Benle beraber taraftarımızın çoşku yaşadığı Amedspor maçı var. 2-0'dan müsabakayı çevirdik. O müsabaka gerçekten herkesi mutlu etti. Şehirde coşku yarattı. Erzurumspor maçı da var. Tepecikspor maçı geriye düşüp geriden geldiğimiz. Bu maçlar coşkulu geçti" dedi.

"TAKIMI İTİCİ GÜÇ YOKTU"

Sezon boyunca takım olarak yalnız kaldıklarını belirten Demir Başkan Caner'i Vali Ali Kaban'ın dışında dektekleyen olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Çocuklarla Play-Off mücadelesini verdik. Çok ciddi bir itici güç yoktu. Sadece Başkan Süleyman Caner'in, futbolcuların 2-3 kişinin itmesiyle bu iş bu kadar oldu. Kulüp Başkanı Süleyman Caner takvim satacak. Çocukların parasını vermeye çalışacak. Şehirde hiçbir itici güç yoktu. Hiçbir yerden destek yoktu. Biz bin 500 lira primle oynadık. Bölgesel Amatör Lig takımlarının kaç para aldığını biliyor musunuz? Bunları bir değerlendirmek gerek. Ben futbolculuk hayatımda 25 sene önce bu parayı alıyordum. Ben Diyarbakırspor oynarken bunlardan daha çok para alıyordum. İtici güç bu. Başkan ve yöneticinin mücadelesi ile buraya kadar geldik. Sahipsizlik derken bundan bahsediyorum. Bir Erzurumspor, Amedspor, Kocalibirlikspor gibi oldumu. En büyük örneği Cahit Terzi hoca var. Bir Orduspor örneği var. Her maçında milletvekili var. Nasıl bu takıma fayda getirebilirim diye mücadele edenler var. Bizim yanımızda kim vardı? Sayın Valimizden başka kim vardı. Bir tane milletvekili var mıydı. Bir kere sayın Hüseyin Özbakır'ı gördüm. Devrek'te o kadar maç oynadık Özcan Ulupınar'ı bir kere göremedim. Bu takım ne yiyor ne içiyor sormadılar bir kere. Emeği bu kadar saygısızlık olur" diyerek sitemde bulundu.

"ERZURUM VE KASTAMONU FAVORİM"

Play-off maçlarında Beyaz gruptan Erzurumspor'u, Kırmızı gruptan ise Kastamonu ve Gümüşhane'yi favori gördüğünü belirten Demir "Diğer grubun bence play-off' açısından şanslısı Kastamonuspor ya da Gümüşhanespor. Bizim gruptan da biraz daha ağır basan Erzurumspor gibi görünüyor. Erzurumspor kadro olarak, çok iyi" dedi.

"ÇITAYI BİZ YÜKSELTTİK"

10 yıl sonra ilk kez mücadele ettikleri 2. Ligin ilk yılında kümede kalmayı hedeflediklerini, ancak play-off şansını da az farkla kaçırdıklarını belirterek gelecek sezon için hedefi ve çıtayı yükselttiklerini söyleyen Demir, "Kongreyi bir görelim bakalım. Aslında biz çıtayı yükselttik sanırım. Seneye ister istemez ilk beşin içerisinde olabiliriz. Hem yönetim olarak hem teknik heyet olarak. Hem futbolcu olarak. Biz bu çıtayı bu sene yükselttik. Play-off'u kaçırdığımız için böyle konuşuyoruz. Çıtayı yükselten biziz. Şimdi başka bir şey söyleyemeyiz. Zonguldakspor hedefsiz olmaz. İnşallah şehir takıma sahip çıkar" dedi. (Haber: Ender Yüksel)

Editör: Pusula Gazetesi