TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan Zonguldakspor yeni sezon hazırlıklarına Patalya Otel'de devam eden Zonguldakspor'da yönetim sabah saatlerinde kaleci Osman Kurtuldu ve Mustafa Söylemez'i kadro dışı bırakmıştı. Mevcut kadroda hiç kalecisi kalmayan Zonguldakspor'da yönetim 1 haftadır sessiz sedasız sürdürdüğü kaleci transferinde geçtiğimiz sezon Şanlıurfaspor' da forma giyen Sinan Ören ile görüşüyordu. Sözleşmesi 1 Temmuz 2017'de biten Sinan ile her konuda anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Ayrıca İstanbul'dan bir kaleci ile daha görüşme devam ettiği öğrenildi.

SÜPER LİG GEÇMİŞİ VAR

Eskişehir doğumlu olan Kaleci Sinan futbol kariyerinde Eskişehirspor 'da başladı. 29 yaşında olan Sinan Süper Lig'de 9 maçı bulunuyor. Sırasıyla Eskişehirspor, Göztepe, Balıkesirspor ve Şanlıurfaspor'da forma giydi.

128 MAÇTA FORMA GİYDİ

Kariyeri'nde 128 maçta forma giyen Sinan Ören bu maçlarda 18 sarı kart görürken hiç kırmızı kartta görmedi. Bu sene TFF 1. Ligde Şanlıurfaspor formasıyla 26 maçta forma giyen Ören 2186 dakika sahada kaldı.

DÜN KAMPA KATILDI
Zonguldasspor Genel Kaptanı Hakan Hürfikir Kaleci Sinan ile her konuda anlaşmaya varırken, Sinan dün akşam saatlerinde Zonguldakspor'un Kızılcahamam kampına katıldı.

SİNAN ES-ES TV'YE DAHA ÖNCE YAPTIĞI ÖZEL RÖPÖRTAJ

Eskişehirspor'un formasını uzun yıllardır giymeyi başaran filebekçi Sinan Ören, ESES TV'ye önemli açıklamalarda bulundu. 7 yaşında kaleciğe başladığını söyleyen Sinan, kaleci olmakta en büyük payın rahmetli dayısı Sinan Alağaç'a ait olduğunu söyledi.

Sağlıkspor'da başlayan serüven
Futbol hayatına Sağlıkspor'da başladığını belirten Sinan Ören, "7 yaşında kalecilik hayatıma başladım. 10-12 yaş kategorileri arasına girmekte zorlanıyordum. O zaman rahmetli dayım Sinan Alağaç kaleci olmama vesile olmuştu. O günlerde Sağlıkspor'da futbol hayatıma başlamıştım. Daha sonra yaz ligleri oluyordu, oynadım ve 4 seneden sonra Eskişehirspor'a geldim. O zaman altyapının başında İsmail Arca vardı ve beni Eskişehirspor'a getirdi" dedi.

"A2'de 5 yıl oynadım"
Eskişehirspor'da birçok kez A2 Takımda forma giydiğini belirten Ören, "Ben 16 yaşında profesyonel olmayı başardım. Hatta annem ve babam ben reşit olmadığım için profesyonellik sözleşmemi imzalamıştı. Yaklaşık 5 yıl deplasmanlı A2 Ligi'nde forma giydim. Burada maç eksiğimi gidermeye çalıştım. Ardından A Takıma yükselmiştim, ama ben hiçbir zaman maç oynamayı bırakmadım ve A2 Takım'da maçlara çıktım" ifadelerini kullandı.

"Bütünleşme var"
Bu sezon Eskişehir'de bütünleşmenin olduğuna dikkat çeken Sinan, "Eskişehir'de bu sezon bir bütünleşme oldu. Şehir ve takım kenetlendi... bunda yeni yönetimin ve Ertuğrul Sağlam'ın büyük payı var. Ben her platformda söylüyorum; bizim daha fazla sosyal projelere katılmamız ve öncülük etmemiz gerekiyor. Ertuğrul hocada bunu sağlayan birisi bundan da bütünleşme ve kenetlenme görüyorum. Umarım bu olay her yıl katlanarak ileriye doğru devam eder. Her Eskişehirliyim diyenin bu takıma sahip çıkması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Taraftarımıza minnettarım"
Kasımpaşa maçında takımını destelemeye gelen bayan taraftarlara teşekkür eden Sinan Ören, "Taraftarımız bizi desteklesin ama küfür etmesin, bizleri yalnız bırakmasın. Kasımpaşa maçında bayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi bir şekilde desteklediler. 7'den 70'e herkes bizi yalnız bırakmadı. Onların yaptığı büyük fedakarlıktı, keşke onlara galibiyeti hediye edebilseydik" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi