Anayasa değişikliği Meclis gündemine gelmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 yıllık genel başkanlık döneminde kendisine kurultayda rakip olan tek isim olma özelliğini taşıyan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmenin ardından TBMM'deki görüşmeler sırasında İnce, partisi adına sık sık kürsüye çıkarak değişiklik teklifine neden karşı çıktığını anlatmaya çalışmıştı.

Değişiklik teklifinin Meclis'te görüşüldüğü son gün Kılıçdaroğlu ve İnce'nin TBMM Kulisi'nde sık sık bir araya gelerek verdikleri samimi pozlar dikkat çekti. Görüşmeye dahil olan bir diğer isim de Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu oldu. O buluşmalar sırasında Kılıçdaroğlu ve İnce, TBMM Kulisi'nde referandum sürecinde izlenecek strateji konusunda da görüş alış verişinde bulundu.

Anayasa değişikliğine karşı mücadelenin sadece CHP'nin görevi olmadığını belirten Turpcu, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatarak referandum sürecinde değişiklik teklifinden rahatsızlık duyan ve hangi görüşe inanırsa inansın, hangi partiye oy verirse versin, toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak bir strateji izleyeceklerini belirtti. Hatta bunun için kampanya boyunca CHP bayrakları ile değil, Türk bayrakları ile meydanlarda olacaklarını vurguladı.

Muharrem İnce'nin de sözlerini anımsatan Turpcu; "Sayın İnce'nin de dediği gibi bu değişiklikten rahatsız olan, muhafazakarları, merkez sağ kökenlileri, liberalleri, ülkücüleri, devrimcileri, sosyal demokratları parti ayırımı yapmadan yüreğinde vatan aşkını taşıyan ve geleceğinden endişe duyan herkesi ortak etmemiz lazım. Parti içinde de tek ses olursak, bunu başarabilirsek bu teklifin halktan geçmesine olanak yok" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi