2018-2019 futbol sezonunda 12 hafta geride kalırken Zonguldakspor kötü bir sürece girdi. Ligde son 5 maçında galibiyet alamayan, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Menemen Belediyespor'a elenerek hayal kırıklığı yaşatan Zonguldakspor kupa maçıyla birlikte son 6 resmi maçta galibiyete hasret kaldı.

TERZİ ŞAMPİYONLUK GARANTİSİ VERMİŞTİ
Sezon öncesinde yönetim büyük fedakarlıklar yaparak iskelet kadroyu koruyup bir de üstüne Okan Eken ve Turan Yılmaz ise eski yıldızlarını da geri alan yönetim gerekli fedakarlıkları yaparak takımı Cahit Terzi'ye teslim etti. Terzi ise bu kadronun sezon sonunda kesinlikle şampiyon olacağını belirterek taraftarlara büyük umut verdi. 12 hafta sonunda gelinen noktada ise takım 13 puanla 13'ncü sırada, küme düşme potası ile arasında yalnızca 5 puan var. Lider Tuzlaspor ile puan farkı ise tam 14.

TARAFTAR TERZİ'YE TEPKİ GÖSTERDİ

Pazar günü 3-0 biten Kahramanmaraş hezimetinin ardından taraftar tribünlerden Cahit Terzi'ye karşı büyük tepki göstermiş, yönetimi de istifaya davet etmişti. Değil şampiyonluk, küme düşme potasına doğru giden Zonguldakspor'da taraftar isyanda.

3 YIL ÖNCEKİ SENARYO OLUŞMAYA BAŞLADI

Teknik Direktör Cahit Terzi 2015-2016 futbol sezonunda 3. Ligde üst üste 7 maç kazanamamış ve taraftar yine büyük tepki göstererek isyan çıkartmıştı. Terzi'de tüm bu baskıların ardından istifa etmek zorunda kalmıştı. Aradan geçen 3 yılın ardından yine aynı senaryo oluşmaya başladı. Zonguldakspor son 6 resmi maçını kazanamadı, taraftar yine isyan etmeye başladı.

KÜME DÜŞER DENİLEN TAKIMI ŞENOL DEMİR ŞAMPİYON YAPTI

Zonguldakspor taraftarları en son 2015-2016 sezonunda isyan çıkartmış ve Cahit Terzi'yi istifaya davet etmişti. Terzi de istifasını yönetime sunmuş, yönetim ise kabul etmişti. Olağanüstü toplanan yönetim o dönem alt yapıyı çalıştıran Teknik Direktör Şenol Demir'i takımın başına getirmişti. Demir futbolcularla kader birliği yapıp küme düşer denilen takımı aldığı seri galibiyetlerle önce play-offa taşıdı, ardından şampiyon yaparak 12 yıl aradan sonra 2. Ligde yükseltti.

İŞTE TERZİ'NİN EN BÜYÜK KORKUSU

2015-2016 sezonunda 7 maç üst üste kazanamayan Zonguldakspor'da Cahit Terzi ve Zonguldakspor'un yaşadığı süreç aynı. Son 6 resmi maçını kazanamayan Zonguldakspor ve Cahit Terzi hızla küme düşme potasına doğru ilerliyor. Terzi'in tek korkusu ise istifasının ardından Şenol Demir yada bir başka teknik adam göreve elip takımı tekrar önce play-off sonra şampiyon yapmasından korkuyor. Yine aynı senaryo yaşanıyor. İşte Terzi de aynı senaryonun olmasından büyük endişe duyuyor. Gidişat da aynen o yönde...

Editör: Pusula Gazetesi