AK Parti Zonguldak İl Gençlik Kolları Kongresi Çelikel Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2019 yerel seçimlerinde Zonguldak Belediyesi'ni ve diğer belediyeleri almak için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Bakan"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber seçilme yaşı 18'e indi. İçinizden gençler yarın belediye başkanı, milletvekili, meclis üyesi olacaklar. Recep Tayyip Erdoğan gençlere değer veriyor. Şu anda mecliste gençlik kollarından yetişen milletvekillerimiz var. Gençlik bizim geleceğimizdir. Zonguldak'ta çok işimiz var, çok çok çalışmamız gerekiyor. Önce ne iş yaparsanız yapın, en iyisini yapın. Doktor olacaksanız da, mühendis olacaksanız da, avukat olacaksanız da en iyisi olun. Vatanınızı seveceksiniz, vatan için, millet için görevden asla kaçmayacaksınız" açıklamasında bulundu.

"AFRİN'E BARIŞ GÖTÜRDÜK"

Türk ordusunun Afrin'e barış götürdüğünü de ifade eden Bakan Bak, "Afrin'de görüyorsunuz... Fırat Kalkanı operasyonunda sınırlarımızdaki haimn terör örgütleri dağıtıldı. Ardından Afrin'de gerçekleştirilen operasyonla Afrin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte alındı. Aslan meydana çıkınca çakallara kaçmak düşer. Cumhurbaşkanı Erdoğan meydana çıktı, o alçaklar, o çakallar kaçarlar. Dış mihraplar şunu söylüyorlar. Türkiye oaraya işgal için gitti. Hayır Türk ordusu oraya barış için gitti. Oradaki çocukların, kadınların yüzlerindeki ifadeleri görüyorsunuz. Terör örgütleri orada onlara zulüm yaptı, işkence yaptı. Türk ordusu barışı getirdi ve şimdi yüzleri gülüyor ve gülmeye devam edecek. İşbirlikçiler şunu bilmeliler, karşınızda Türk Ordusu, Türk Milleti var. Planlarınızla, oyunlarınızla bu milleti korkutamazsınız. Kimse bu millete operasyon çekemez" ifadelerini kullandı.

"ZONGULDAK'TA ÇOK İŞİMİZ VAR"

Zonguldak'ta işimiz var, önce belediye seçimlerinde merkez belediyesini ve diğer belediyeleri alacağız. Hep beraber çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız, sandıklarda görev alacağız ve 2019 yılında sandıkları patlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız basamakları teker teker çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımıza 'muhtar bile seçilemezsin' dediler. Manşetlerle, kasetlerle değil, önüne çıkan bütün engelleri parçalayarak, yıkarak geldi ve milletiyle beraber buluştu. Zonguldak'ta 2019'da Zeki Tosun ile beraber yeni bir destan yazacak, ben buna inanıyorum Sizinle olduğumuz için de çok mutluyuz" dedi.

TOSUN: "2019 VİRAJINI SAĞLAM ALMALIYIZ"

AK Parti İl Gençlik kolları Kongresi'nde konuşan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu güne kadar da görev almış bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak olan genç kardeşlerime de başarılar temenni ediyorum. Bizlere bıkmadan yılmadan emek ve destek verdiğiniz için teşekküre ediyorum. 2019 yılında her şeyden önce 2023'ün adeta habercisi bir seçim yaşayacağız. Şayet 2019 virajını sağlam alamazsak gelecekte işimiz zor olacaktır. Sevgili gençler, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi bizler size güveniyoruz. Sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Bu yüzden diyoruz ki, Allah var gam yok. Her gecenin ardında bir sabah, her kışın ardından bir bahar mutlaka gelir. Yeter ki biz değerlerimize sıkı sıkı sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

Kongrede konuşan Milletvekili Faruk Çaturoğlu, "16 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye her alanda 3 misli büyümüştür. Milletimizin AK Parti ile kutlu yürüyüşünü hazmedemeyenler ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır. Gençlik bizim her şeyimizdir. Bu coşkunuz bizi onurlandırıyor ve gururlandırıyor. 1 yıl sonra yerel seçimler var. Yerel seçimlerde mevcut belediyelerimizi korumaya ve Zonguldak merkez belediyesi de dahil olmak üzere bütün belediyeleri almaya hazır mıyız? Allah sizlerden razı olsun" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, "Şimdi gençlik kollarında görev alan arkadaşlarımızın bir kısmını AK Parti kademelerinde, belediye başkanlıklarında ve milletvekili olarak göreceğiz. Bizden sonra bu davayı siz sürdüreceksiniz. Milletimize hizmet için hangi yoldan giderseniz gidin, hangi zorluklarla karşılaşırsanız karşılaşın ama yılmadan hizmet mücadelesine devam edin. 16 yıllık iktidarımızda çok şey yaptık. İktidara geldiğimizde 2 yaşında olan çocuklar önümüzdeki seçimlerde oy kullanacaklar. Bizim bu gençlere geçmişte siyasette yaşanan zorlukları, ülkemizin yaşadığı sıkıntıları anlatmalıyız. Kongremizin Zonguldak'ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

TEK LİSTE İLE GİDİLEN KONGREDE BAŞKAN ADAYI BURHAN ONUK

Konuşmaların ardından Bakan Bak, partililerle fotoğraf çektirdi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Burhan Onuk, tekrardan tek liste ile seçime girdi.

AKPARTİ ZONGULDAK İL GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU:

BAŞKAN: Burhan Onuk

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ: Benhur Özübek, Elif Fındıkçı, Seçilay Gündüz, Ramazan Vural, Emre Buğra Yıldız, Cansın Taşdeler, Recepcan Altunkaya, İlayda Esim, Halit Şafak Hıdır, Muhammet Raşit Bıyık, Murat Kaskun, Muhammet Emin Çakmak, Tahacan Alkan, Adem Açıkgöz, Samet Ayvaz, Buğracan Kuvvetli, İdris Berat Gülay, Umut Budak, Emrullah Karakaş, Oğuzhan Bayrak, Burhan Avcı, Uğur Karaarslan, Murat Bilim, Cevdet Ünal, Şükrü Koray Çakır, Selvi Döngelli, Serdar Damar, Harun Hasman, Büşra Kahraman

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ: Burhan Onuk, Ümit Karaarslan, Serdar Davulcu, Uğur Karaalp, Ahmet Özdemir, Ramazan Vural, Aykut Yıldırım, Tekin Alabaş, Barış Aksakal.

Editör: Pusula Gazetesi