Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Müftülüğü’nün organizasyonu ile İstasyon Mahallesi’nde öğle namazından sonra vatandaşlara aşure dağıtıldı. Etkinliğe; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Belediye Meclis üyeleri, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma eski Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çaycuma Müftülüğü İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerden sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu yaparak, “Buradaki kalabalığa sadece ‘Maşallah’ demek düşer. İlçemizde coşkulu ve bereketli bir aşure etkinliği gerçekleştirildi. Rabbim, bu bereketi yaşatanlardan razı olsun. Öncü olan belediyemize, katkı yapan tüm gönüllü kardeşlerimize, hayırsever Emin Sarıel ve Mustafa Muslu kardeşlerime ayrıca teşekkür ediyoruz. Çaycuma’da en güzel şey, insanların birbirlerine saygı duyması... Aşure zaten farklı çeşitteki lezzetlerin bir araya gelmesidir. Faklı düşüncelerimiz olabilir, ama aynı dünyada yaşıyoruz. Rabbim, her türlü musibetten bizi kurtarsın” dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, aşurede emeği geçen herekse teşekkür ederken, “Çaycuma’nın kentsel anlamdaki gelişmesini, manevi anlamdaki gelişmesiyle birlikte yaşıyoruz. Bu etkinlikte Kent Konseyi’nin bayanları da yer alıyor. Ayrıca onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Duanın ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

TERMİNALDEKİ BELEDİYE VEZNESİNİ ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Kantarcı ve beraberindekiler, ardından Terminal Tesisleri’nde hizmete açılan belediye veznesini ziyaret ettiler. Başkan Kantarcı, “Belediyemizin şubesi diyebileceğimiz, belediye ile ilgili her türlü işlerin yapabileceğiniz bir birim. Amacımız, ayırmak değil. Amacımız, hizmeti herkesin ayağına getirmek. 1,5 yıldır görevdeyim. Önemli hizmetleri sizlere sunuyoruz. Kenar mahallelimiz soruyor, aynı hizmetleri istiyor. Kent merkezini bitirip kenar mahallere başlayacağız. Çok hızlı hareket ediyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi