Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği, 7den 70'e tüm Zonguldaklılara hizmet vermeye devam ediyor.

Zonguldak'ta kurulduğu günden bu güne kadar birçok başarıya imza atmayı başaran Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği, Türk halk dansları ve dünya danslarının yanı sıra son günlerde revaçta olan Latin dansları ve Tango dersleriyle de farkını ortaya koyuyor.

Ulusal ve uluslararası halkoyunları festivallerine katılım sağlayan Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği, ekibiyle birlikte yurtdışında da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi başardı. Zonguldak'ın adını her yerde duyurmayı başarırken, şimdi ise Türkiye'de adından çokça söz ettirmiş ve İstanbul'da faaliyetlerine devam eden Tango eğitmeni Murat Moray'ı, Zonguldak'a getirerek, haftada bir gün katılımcılara eğitim verdirmeye başladı. Her yaş grubunda yapılacak olan kurslara ek olarak da Zonguldak'ta ilk defa 9 yaş üstündeki çocuklar için de Murat Moray eşliğinde Tango eğitimleri başlayacak.

En kısa zamanda kentte Milonga geceleri de düzenlemeye yeniden başlayacaklarını ifade eden Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Arslan, ilk günkü şevkle dansın her alanında aktif olacaklarını belirtti. Bakan Arslan, her yıl olanaklarını genişleterek daha fazla kişinin beklentilerine cevap vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Kurulduğumuz ilk günkü şevk ve heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim kapımız herkese açık, 'derneğimize illaki kayıt zorunluluğu' diye bir şeyimiz yok. İnsanlarımız gelip bizim neler yaptığımız yerinde görebilirler. Biz 7 gün boyunca yaptığımız eğitim ve çeşitli sosyal aktivitelerle insanların günlük yaşamdaki yoğunluğunu atabilecek, kafasını rahatlatabilecek, enerjisini atacak, hem spor, hem de sosyalleşme anlamında vakit geçirebileceği bir ortam kurduk. Bunu da dediğim gibi ilk günlü şevkle ve heyecanla yapmaya devam edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz ve ailemizi her geçen gün daha da genişletmeyi hedefliyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi