İstanbul'da düzenlenen 8.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasına 49 ülkeden bin 590 sporcu katıldı. Turnuvada Sanat Teknik ve Gençlik Spor Kulübü sporcusu Efe Haktan Uzun 73 kilo Gençler kategorisinde üçüncü olarak Zonguldak'ı gururlandırdı. 8 yıldır Taekwondo sporu yapan ve Zonguldak Anadolu Lisesi öğrencisi olan Efe Haktan Uzun antrenörü Mehmet Salih Abay ile sıkı tempo içinde çalışarak bu başarıya ulaştı.

EFE HAKTAN UZUN: "İNŞALLAH DAHA İYİ DERECELER GELECEK"

Turnuvayı değerlendiren Efe Haktan Uzun, "Öncelikle Mehmet Salih Abay hocamla hedefimize ulaştığımız için çok mutluyum. Bu sonuç için çok çalıştık, hedefimiz her zaman şampiyon olmak. Bu sefer üçüncü oldum ama daha çok başarılara imza atacağımıza, şampiyonluklar yaşayacağımıza inanıyorum.

Mehmet Salih Abay hocam için her sporcu çok önemli ve bizimle çalışırken kürsüde olmamız için elinden geleni yapıyor. Hem tekrardan kürsüde olduğum için hem de Mehmet Salih Abay hocamı, hem de benimde turnuvada yakından ilgilenen Emrah Demir hocamı, ülkemi ve ilimizi gururlandırdığım için çok mutluyum. İnşallah devamı gelecek"

MEHMET SALİH ABAY "EFE BİZLERİ MUTLU ETTİ"

Sanat Teknik ve Gençlik Spor Kulübü antrenörü Mehmet Salih Abay "Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından tüm önlemlerin alındığı sağlığın ön planda tutulduğu, Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanı tarafından da övgüye layık görülen prestijli turnuvada sporcumuzun kürsüde olması bizleri mutlu etti. Pandemi döneminde çalışmayı bırakmadık Azimle ve inanarak çalışarak şükürler olsun başarıya ulaştık. .Sporcumu kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Bu turnuvada şahsım olarak bulunamadım. İstanbul'da sporcuma eşlik eden ve kendi sporcusuymuş gibi ilgilenen antrenör kardeşim Emrah Demir'e de çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Taekwando Sorumlusu Mustafa İnce'ye, Kulüp Başkanımız Kemal Yıldız'a ve yönetim kuruluna bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sporcum Efe Haktan Uzun'u da bu başarısından dolayı kutluyorum. Gelecekte çok daha başarılı müsabakalar çıkartıp Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılı olacağını inanıyor. Hep birlikte bunu başaracağız" dedi.