Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, en önemli girişimlerinden biri olan "İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi"ni hayata geçiriyor. Cadde üzerinde ön hazırlıkların tamamlanmasının ardından caddenin en geç 9 Haziran Cuma gecesi trafiğe kapatılacağı açıklandı.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş şehir merkezinin yayalaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında en önemli reform hareketini uygulamaya koydu. "İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi" kapsamında başlatılan çalışmalar kapsamında alternatif güzergahların belirlenmesi ve trafik akışına göre yeniden yapılandırılması sağlandı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in başkan yardımcıları ve bürokratları ile birlikte yaptığı toplantılar sonucu İstanbul Caddesine alternatif olarak Kuzey ve Güney ulaşım aksları belirlendi. Buna göre Rasim Betir Bulvarı, Mehmet Akif Caddesi, Rıhtım ve Saatçigil Caddeleri şehir merkezinin yeni ulaşım ağını oluşturacak. Ulaştırma Müdürlüğü tarafından şehir içi toplu taşıma güzergahlarının da yeniden değerlendirildiği düzenleme kapsamında Fen İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri de sokak ve cadde dönüşlerinde kaldırım tıraşlama işlemine başladı. Özellikle Rıhtım Caddesine bağlanan kavşaklarda uzun araçların dönüşünün kolay sağlanması amacıyla Necip Güney Sokak ile Küçüksu Köprüsü mevkiinde çalışmalar yapılıyor.
Öte yandan Rıhtım ve Saatçigil Caddelerinin yeniden yapılandırılması ve Mehmet Akif Caddesi ile Spor Sokağın bağlantısını sağlayan yollarda yön değişikliğinin uygulanması da planlanıyor. Bu kapsamda önemli noktalar için hazırlanan yön tabelaları sayesinde araç ve yaya trafiğinin de sorunsuz şekilde işlemesi planlanıyor. Tüm güzergahlardaki çalışmaların tamamlanmasının ardından İstanbul Caddesi 9 Haziran Cuma Gecesi Necip Güney Sokağı başından Anıtpark meydanı önündeki kavşağa kadar araç trafiğine kapatılacak.

Editör: Pusula Gazetesi