Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eğitim-öğretim veren Atatürk Ortaokulu'nda, her hangi bir çalışmanın başlatılmaması öğrenci velilerini öfkelendirdi.

Bakım-tadilat dolayısıyla önceki yıl boşaltılan Atatürk Ortaokulu'nda hala bir çalışma yapılmaması, öğrenci velilerini endişelendiriyor. AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun iki kez "yapılacak" sözü vermesine rağmen okulda her hangi bir çalışma olmaması ise, "ismini yok edecekler" yorumlarına neden oluyor.

Veliler, önceki yıl "bakım ve onarım çalışmaları yapılacak" gerekçesiyle okulun boşaltıldığını, geçen sezonunda öğrencilerin "FETÖ Okulu" gerekçesiyle kapatılan Fem Dershanesinin bulunduğu binada eğitim ve öğretimlerini gördüklerini hatırlattılar.

Burada, öğrencilerin bir yılı idare ederek geçirdiklerini anlatan veliler, "Aradan geçen bu sürede, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, iki kez yaptığı açıklamalarla 'okulun tadilatı yapılacak, öğrenciler de okullarına kavuşacaklar' demişti. Ancak, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen her hangi bir hareket yok. Hiçbir şey yapılmadığı gibi okulun kapısı dahi açılmadı. Şimdi de, 'Milli Eğitim'e vereceğiz' deniliyor. Çocuklarımızın Nimet Ortaokulu'nda 'sabahçı' olarak eğitim göreceklerini, anılan okulun öğrencilerinin de 'öğlenci' olacaklarını duyuyoruz. Bu nedenle Atatürk Ortaokulu'na kayıtlar da azaldı. Bir yandan 'tekli eğitime geçiyoruz' deniliyor, diğer yandan ise hala ikili eğitime yönlendiriliyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır. Bizimle top gibi oynuyorlar. Halbuki, biz veliler olarak okulumuzdan son derece memnun, çocuklarımız da mutluydu. Acaba, Atatürk Ortaokulu'nu kapatarak, ismini mi yok edecekler? Eğer bakım ve onarım yapılması yönünde bir adım atılmazsa, biz de veliler olarak yasal her türlü eylemi gerçekleştireceğiz" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi