Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen olayda Kuzeni Suphi Cumhur Cengiz (38) ile Adana ve Hatay'da, inşaat mühendisi olmasına rağmen medikal işiyle uğraşan, annesi ve babası yıllar önce ölen Suphi Denizhan Dener (39), 6 yıllık sevgilisi Hanım Kaya'nın istenmesi meselesini konuşmak için aile büyüklerini evine çağırdı.

ISRARLA EVE GELMELERİNİ İSTEDİ

10 Mayıs'ta kız arkadaşının ailesinden istenmesini kararlaştırmalarına rağmen Dener, aile büyüklerini ısrarla dün akşam evinde olmasını istedi. Bunun üzerine Ankara'da oturan eski Zonguldak Valisi olan eniştesi İsmet Metin (76), halası Nurşen Metin (68), kızları Senem Metin (41), Hatay'da oturan ve kendisini büyüten diğer halası Gönül Cengiz (66) ile Gönül Cengiz'in oğlu Suphi Cumhur Cengiz, damat adayı Suphi Denizhan Dener'in Adana'daki evine geldi.

ÖNCE HALALARINI VURDU

Zeynep olarak tanıdıkları Hanım Kaya'nın istenmesi nedeniyle aile büyükleriyle ters düştüğü ileri sürülen Dener, ilk önce salondaki kanepede oturan halaları Nurşen Metin ve Gönül Cengiz ile Senem Metin'e kurşun yağdırdı.

DİĞER ODAYA KAÇTILAR

Ardından diğer odalara kaçan İsmet Metin'i holde, Suphi Cumhur Cengiz'i de oturma odasında öldürdü. Yatak orasına geçen Dener, polisi arayıp evinin adresini verdikten sonra 'Hepsini vurdum' diyerek tabancasındaki son kurşunu da kendi başına sıktı. Cankur ekiplerinin kapıyı kırarak girdiği kan gölüne dönmüş evde bulunan 6 kişinin cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

'BENİ 10 MAYIS'TA İSTEMEYE GELECEKLERDİ'

Olayı duyup, Hatay'dan Adana'ya gelen Hanım Kaya, sevgilisinin 5 kişi öldürüp intihar ettiğini öğrenince sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen genç kadın, olayın sebebini bilmediğini söyledi.

Polise verdiği ifadesinde Dener ile 6 yıldır sevgili olduklarını kendisini 10 Mayıs'ta istemeye geleceklerini, olay günü neden toplandıklarını bilmediğini ileri süren Kaya, "Neden bir araya geldiler, niye öldürüp intihar etti bilmiyorum" dedi.

SENEM'İN SON KARARI CANINDAN ETTİ

Emekli Vali İsmet Metin'in kızı Senem Metin'in ise Adana'ya gelmeyi planlamadığı, son anda fikir değiştirerek geldiğini anlatan bir kuzeni, "Senem hiç geleceğini söylememişti. Öldüğünü öğrenince geldiğini anladık. Gelme kararı sürpriz olmuş" diye bilgi verdi.

28 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞ

Kuzeni ile birlikte medikal işi yapan ve onun kurşunlarıyla hayatını kaybeden Suphi Cumhur Cengiz'in 28 gün önce baba olduğu öğrenildi. Adli Tıp Kurumu'na gelen eşi ve yakınları gözyaşı dökerken, "Daha bebeğine doyamadı" diye ağıt yaktı.

ÇOK AŞIKTI

Suphi Denizhan Dener'in yakın bir arkadaşı da Zeynep olarak bildikleri sevgilisine çok aşık olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: Denizhan, Zeynep'e çok aşıktı. Ancak kızın rahat bir yaşamı olduğunu savunup, evliliğe karşı çıkıyorlardı. Aile büyükleriyle bu konuda sorun yaşıyordu. Denizhan'ın silahı yoktu, karıncayı incitecek bir kişi değildi. Silah Vali Bey'in olabilir. Nasıl oldu inanamıyoruz.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI, ADLİ TIP'A GELDİ

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adli Tıp Kurumu'na gelerek otopsi ve olay hakkında bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başsavcı Yeldan, aile arasında kız isteme hadisesi olduğunu belirterek, "Aile arasında bir görüşme var. Soruşturma sürüyor. İlerleyen aşamada ayrıntılı açıklama yapacağız" dedi.

HATAY'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Öte yandan emekli Vali İsmet Metin, eşi Nurşen Metin, kızları Senem Metin, Gönül Cengiz ve oğlu Suphi Cumhur Cengiz'in cenazeleri bugün otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Hatay'daki Asri Mezarlığı gönderildi.

İsmet Metin ile eşi ve kızının cenazesinin Kanada'daki kızının gelmesinin ardından cumartesi günü toprağa verileceği, hala Gönül ile oğlu Suphi Cumhur Cengiz'in cenazeleri de yarın toprağa verilecek. Anne ve babası yıllar önce ölen ve kardeşi de olmayan Suphi Denizhan Dener'in cenazesinin ise 5 cenazenin toprağa verilmesinin ardından dayıları tarafından alınıp, toprağa verileceği bildirildi.

EŞOFMANLI GENÇ KIZ VALİNİN AKRABASI ÇIKTI

Öte yandan dün gece olay yerine gelen siyah eşofmanlı genç kızın, ilk anda Hanım Kaya olduğu sanılsa da, bu kişinin olayda hayatını kaybeden emekli Vali İsmet Metin'in bir akrabası olduğu ortaya çıktı.

Editör: Pusula Gazetesi