. İnam, seçim öncesi vaatlerinin yüzde 85'ini gerçekleştirdiğine dikkat çekerek yeniden göreve layık görülürse aynı ciddiyetle, ayrım yapmaksızın, herkese eşit mesafede çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Yaptığı hizmetleri anlatan İsmail İnam; "Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. 2019 yılı insanlık için acıların yaşanmadığı, demokrasinin, refahın çok daha yükseldiği, yeni umutların başlangıç yılı olsun. Yeni yılın, çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilecekleri, yarınların inşasında bir milat olmasını temenni ediyorum.2014 yılında beldemizde "DEĞİŞİM" sloganı ile yola çıktığımız hizmet yarışında, daha yaşanabilir bir belde oluşturmak için aralıksız çalışarak seçimden önce yapmayı planladığımız ve halkımıza söz verdiğimiz işlerin pek çoğunu (yaklaşık yüzde 85'ini tamamlayarak beldemiz halkının hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz.

İlk icraatımız belediyemizi tanımak, mali durumunu inceleyerek neler yapabileceğimizi planlamak oldu. Beldemizde altyapı çalışmaları yarım kalmıştı. Öncelikle, gönderilen altyapı müteahhidini geri çağırarak 5,5 km lik kanalizasyon işini tamamladık. Daha sonra beldemizin halihazır harita ve imar planlarını incelediğimizde imar planının işlevini yitirdiğini görerek halihazır harita ve imar planlarını yeniden yaptırdık. Altyapı çalışmalarını bitirince üstyapı ve yollarımızın yeniden yapılması için çalışmalara başladık. Öncelikle beldemize giriş yolları olan Koramanlar, Sarıkadı ve Dereboyu Caddesi yolları ile çarşı merkezi, pazaryeri alt yolu ve mezarlık yollarını araç, yaya, engelli ve bisiklet yollarıyla birlikte yaptık. Bütün bunlarla birlikte 90 bin metrekare parke taşı döşeyerek, 12 km araç yolu, 6 km yaya yolu, 8 km engelli yolu ile 2 km bisiklet yolunu 3 km yağmursuyu şebekesiyle (400 ve 200'lük büz döşeyerek ) birlikte tamamladık. Belde halkımızın ve civar köylerdeki vatandaşlarımızın beldemize geldiklerinde bilhassa yaz aylarında oturup dinlenebilecekleri belediyemiz aile çay bahçesini yeniden düzenleyerek halkımızın hizmetine sunduk. Beldemizin tek umumi tuvaleti kullanılamaz haldeydi. Merkez tuvaletini bay- bayan, engelli ve çocuk emzirme odalı olarak yeniden yaparak hizmete sunduk. Beldemizin amblemi olarak kabul edilen Pirice Kuyusu ve çevresini yeniden düzenlenerek oturma grupları yeşil alanları ile birlikte halkımızın hizmetine sunuldu. Beldemizde mevcut bulunan atıl durumdaki büz kesme şantiyemizi tamir ederek faaliyete geçirdik. Şantiyemizde imal ettiğimiz 200 ve 400 lük büzleri (künk) beldemizdeki kanalizasyon ve yağmur suyu giderlerinde kullanarak belediyemizi künk masrafından kurtarmış olduk. Beldemizde 2 adet olan çocuk oyun parklarının sayısını her mahalleye bir çocuk oyun parkı yaparak 8'e çıkarttık. Beldemizdeki belediye aile çay bahçemizde bedava internet uygulaması başlatarak halkımızın hizmetine sunduk. Beldemizde vefat eden vatandaşlarımızın cenaze masraflarını belediyemiz tarafından karşılıyoruz( cenaze arabası, cenaze yıkanması, çadır hatıl, mezar kazma, hoca) Bunlar için yeni bir cenaze aracı alınarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Perşembe Beldemizde belediye binamızın bir bölümü tahsis edilerek ilk kez 112 Acil Sağlık İstasyonu açarak beldemiz ve çevre köylerimizin hizmetine sunduk. Beldemizdeki çöp konteynerleri eski olduğundan kötü bir görüntü arze diyordu. 30 adet çöp konteynerini yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk.

'İSDİHDAM GARANTİLİ KURSLAR AÇTIK'

Göreve geldiğimizden itibaren bayanlara yönelik İŞKUR aracılığıyla yüzde 20 istihdam garantili biçki dikiş kursları açarak 150 bayan kardeşimizin bu kurslarda eğitim görmelerini sağladık. Bu kursiyerlerimizden 30 bayan kardeşimiz tekstil fabrikalarında işe yerleştirilmiştir. Diğer kursiyerlerimizde en azından sertifika alarak evinde kendi söküğünü, çocuğunun elbisesinin düğmesini dikmesini öğrenmiş ve kurs süresince maddi olarak da aile bütçelerine katkıda bulunmuşlardır.

'SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DÜZENLEDİK'

Göreve geldiğimizden itibaren sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Anneler Günü, Kadınlar Günü gibi etkinlikler yanında ramazan aylarında çay bahçemizde her hafta sonu çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlence ve tiyatro etkinlikleri gerçekleştirilmiş, beldemizin tüm mahallelerinde iftar yemekleri organizasyonları düzenlenmiştir.

'EN ÖNEMLİ İCRAATIMIZ ATIKSU ARITMA TESİSİMİZDİR'

Bugüne kadarki icraatlarımızın en önemlisi ; Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi hudutları içerisindeki beldemize ait "Atıksu Arıtma Tesisi" dir. Bu da bizim aynı zamanda çevreye olan duyarlılığımızın bir göstergesidir. Tamamen belediyemiz imkanları ile yaptırmış olduğumuz paket arıtma tesisimiz belediyemize 550 bin TL'ye mal olmuştur. Aynı tesisi şimdi yaptırmış olsak 1.800 bin TL'ye mal olmaktadır. Buradan belediyemizin karının ne olduğu açıkça görülmektedir. Ayrıca Zonguldak ilinde belde belediyeleri arasında ilk atıksu arıtma tesisini yaptıran belde belediyesi olarak gurur duyuyoruz.

'YENİ DÜĞÜN SALONU İNŞA ETTİK'

Beldemizde mevcut düğün salonu ihtiyaçlara cevap vermediği için 600 metrekare alana sahip yeni bir düğün salonu inşa ederek yeni masa ve sandalyeleri ile halkımızın hizmetine açtık. Beldemize kazandırdığım en anlamlı ve en çok gururlandığım hizmetim ise T.C. kurucusu M. Kemal Atatürk'ün heykelinin beldemize getirilmesidir. Bu eserin beldemize kazandırılmasında; heykeli hibe ederek bizleri onurlandıran Çaycuma Belediye Başkanı sayın Bülent Kantarcı'ya ve emeği geçen İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Binbaşıma bir kez daha teşekkür ederim.

'PERŞEMBE BELEDİYESPOR'A DESTEK VERDİK'

Bütün bunların yanında Perşembe Belediyespor Kulübümüzle yakından ilgilendik. Takımımız, kurulduğu yıldan (1984) bugüne kadar ilk defa süper amatör kümeye yükselmiştir. Ayrıca bu icraatlarımızı yapabilmemiz için belediye olarak maddi yönden bir sıkıntıya düşmedik; bilakis bütçemizi 2014'de devraldığımız 1.400.000 TL'den 3.800.000 TL'ye çıkarttık ve 3.890.000 TL olan borcumuzu yaptığımız ödemelerle 2.000.000 TL'ye düşürdük. Normal taksit ödemelerinin dışında hiçbir resmi ve özel kuruluşa, işçi ve memurumuza borcumuz yoktur. Her ay düzenli olarak maaş, vergi ve sigorta primlerimizi ödemekteyiz.

'YENİ PROJELERİMİZİ DE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

2019 yılında yapılacak olan Mahalli İdare Seçimlerinde tekrar CHP'den Belediye başkan adayı oldum. Perşembeli hemşerilerim beni tekrar bu göreve layık görüp seçerler ise yine aynı ciddiyetle, bir ayrım yapmaksızın, herkese eşit mesafede, haksızlıklara karşı gelerek ve beldemizi çok daha ileriye götürmek, daha yaşanabilir bir belde haline getirmek için belde halkımızın hizmetinde olacağımdan, güler yüz tatlı dille, her kesime aynı düşünce tarzı ile çalışmalarımıza devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü belediye başkanlığı bir meslek değil, görevdir. Görevinizi layıkıyla yapar ve halkın takdir ve teveccühünü kazanırsanız halk sizlere seçimde tercihini gösterecektir. Bize yeniden görev verilirse; Doğalgaz, yeni sağlık ocağı, TOKİ, sentetik spor sahası, 18 uygulaması, festival etkinlikleri ile içerisinde kütüphanesi, bilgisayarları, ücretsiz interneti, spor salonu da bulunan bir gençlik merkezini ve beldemizin ihtiyacı olan her türlü hizmetleri yapmayı hedeflemekteyiz. Bu vesile ile başta Perşembe halkı olmak üzere tüm dünya insanlarının yeni yılını kutluyor, 2019 yılının başta belde halkımız olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, adalet, huzur ve mutluluk getirmesini en içten duygularımla temenni ediyorum"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi