Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Zonguldak Dedeman Oteli arasında yüzde 50 istihdam garantili kurs düzenlendi.

MEGİP-Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü kapsamında 16 kişilik Servis elemanı (Garson Yardımcısı) mesleğinde düzenlenen mesleki eğitim kursunun açılışında konuşan İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu;

"Düzenlediğimiz mesleki eğitim kursu ile katılımcılarımızı işgücü piyasası araştırma sonuçlarında yer alan, temininde güçlük çekilen ve bir önceki yılda ilimizde karşılanamayan açık işlerden olan Servis Elemanı (Garson) Yardımcısı mesleğinde meslek edindirmeyi amaçladık. MEGİP projesi gereği yüzde 50 istihdam garantili olan kurs katılımcılarına fiili olarak kursa gelinen ve imza atılan her gün için günlük 77,7 TL cep harçlığı ödenecek ve genel sağlık sigortaları da Kurumumuzca yapılacak. Kursun katılımcıları, kurs sonrası aynı meslekte 3 ay İşbaşı Eğitim Programından yararlanabilecek. Akabinde aralarından seçilecek en az %50 katılımcı bu kurs sonrası Dedeman Otelde en az kurs ve işbaşı eğitim süresi kadar, yaklaşık 210 gün istihdam edilecek. Hepiniz için hayırlı olsun. " dedi.

Editör: Pusula Gazetesi