Ocakta 4 - 6 Kişilik 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram ayıklanmış ısırgan otu
  • 300 gram mısır unu
  • 80 gram tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını suda haşlayın.

Isırganları süzün ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırın.

Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Koyulaşmaya başlayınca ısırganları, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Başka bir tavada ince kıyılmış sarımsakları tereyağı ile soteleyin.

Servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı tereyağını gezdirin.

Şimdiden afiyet olsun...

Editör: Pusula Gazetesi