Türkiye Boks Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan Yıldızlar Türkiye Boks şampiyonasında Yıldızlar +81 kiloda Türkiye şampiyonu olan Zonguldaklı Milli boksör Yavuz Kargidan ve antrenör İshak Tiryaki hedef büyüttü.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz ve Gençlik Merkezi Müdürü Barış Özdemir'i ziyaret eden Tiryaki ve Kargidan Avrupa şampiyonluğu hedeflediklerini söylediler.

Yavuz Kargidan'ı Türk boksuna kazandıran Milli Antrenör İshak Tiryaki ve Milli boksör Yavuz Kargidan 23 Ekim'de Rusya Anapa da yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı. Hedef Avrupa şampiyonluğu.

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ÖZEL PROGRAM

Antrenör İshak Tiryaki, sporcusuna güvendiğini belirterek ''Yavuz Kargidan'ı özel turnuvalar Türkiye Şampiyonaları, Avrupa Şampiyonası olmak üzere 6 aylık bir program yaptık. Kahramanmaraş'ta 5 tane zorunlu maç yaptı. 5 maçı da kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. 23 Ekim'de Rusya Anapa da yapılacak Avrupa Şampiyonasında hazırlıklarımız bugünden itibaren devam ediyor. Geçen sene 3'üncülükte bıraktığımız Avrupa Şampiyonluğunu altın madalya ile tamamlayacağımıza inanıyorum, Yavuz'a da güveniyorum" dedi.

Tiryaki, ''Tabi ki bizim Yavuz'la hedefimiz var. 2020-2024 olimpiyatları. 20202ye yaşı tutmuyor. Bu bağlamda çalışmalara devam ediyoruz. Yetenekli başarılı bir sporcu. Bu hedeflerimize hastalık sakatlık olmazsa ulaşacağımıza inanıyorum. Rast gele değil 1 yıllık 6 aylık programlarla çalışıyoruz. Yine bir 3 aylık program var Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Seneye Gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonasına hazırlanacağız''şeklinde konuştu.

"ÇOK ÇALIŞIP BAŞARICAĞIZ"

Kahramanmaraş'ta Türkiye Şampiyonu olan Yavuz Kargidan ise "Hocamla birlikte çok çalıştık. Sabah akşam antrenmanlar yaptık. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Hedefimiz Avrupa Şampiyonasında şampiyonluk. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Şampiyon olmak için bir emek vermek zorundayız. Çok çalışacağım. Hocamı ve bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi