Bartın'ın Amasra ilçesinde işçilerin eylem başlatığı TTK işletmesi önünde önlem alan polis ekipleri, çalışanlar haricindekilerin girişine izin vermiyor.
Torba Yasa'nın 58. maddesiyle Türkiye Taşkömürü Kurumunun(TTK) özelleştirileceği iddialarına karşı çıkan Amasra işletmesindeki gece vardiyası işçileri, eylem kararı alarak kendilerini madene kilitlemişti. Gece 12/8 vardiyası sonrasında madenden çıkmayarak eylem başlatan işçilere, 8/4 mesaisine gelen madenci arkadaşları da katıldı. Eylemci yakınlarının işletmeye gelme ihtimaline karşılık İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan karar ile maden işçileri hariç, işletmeye giriş çıkışlar yasaklandı.
Sabah saatlerinde başlayan eylem sonrasında Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüz Erol ve İlçe Emniyet Müdürü Sedat Teber de maden ocağına gelerek sendika temsilcileri ile görüşmeye başladı. Amasra Müessese Müdürlüğü girişinden madene giden sendikaya bağlı aracın arkasında battaniyelerin olması, madencilerin eylemi uzun süre devam ettirmek için hazırlandığı yönünde değerlendirildi.
Öte yandan eylem hakkında açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, "Sabah 06.00'da madenci arkadaşlarımız, torba yasadaki 58 maddenin kaldırılması durumunda ocaktan çıkacaklarını ifade ettiler. Sendika olarak, madenci olarak eylem kararının sonuna kadar arkasındayız. Eylem sadece Amasra değil. Biz sendika olarak torba yasada geçirilmek istenen 58. maddenin madencilerin ve Türkiye madenlerinin sonu olacağını söyleyerek maddenin torba yasadan çıkartılması için Ankara nezdinde gerekli çalışmalarımızı yaptık ancak sonuç alamadık. Bu günkü eylem sonuçsuzluğun ürünüdür. Arkadaşlarımızın yanına - 250 metreye inerek görüştük. Sendika temsilcisi arkadaşlarımız ve biz olmanız gereken yerdeyiz. Arkadaşlarımızın sağlık durumları ve moralleri gayet iyi. Düşündükleri tek şey var, O da Maddenin geri çekilmesi ve alacakları bir somun ekmekle evlerine gelecek korkusu yaşamadan dönmek" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi