Seminere GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile KSE Lapseki İşletmesi'nde çalışan GMİS üyesi 50 madenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından seminerin sunuş konuşmasını GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir yaptı.

DEMİR; SİZLERLE BİR ARADA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Demir; "KSE Madencilik'te siz değerli arkadaşlarımız için planladığımız eğitim seminerlerimizden ilkini bugün gerçekleştiriyoruz.

Siz değerli arkadaşlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sizlerden gördüğümüz sıcak ilgi bizleri mutlu etti. Sağ olun var olun.

Hocamız Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak'ın sizlere Türkiye'de ve dünyada sendikal mücadelenin önemini ve işçilerin-emekçilerin güncel sorunlarını bizlere anlatacak, çözüm yollarını birlikte tartışacağız" dedi.

GMİS tarihini özetleyen sinevizyon gösteriminin ardından seminerin açılış konuşmasını GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil yaptı.

YEŞİL; MÜCADELELERLE DOLU BİR TARİHİMİZ VAR

Yeşil şunları söyledi; "İlkini gerçekleştirdiğimiz KSE Madencilik Lapseki İşletmesi taban eğitim seminerine hoşgeldiniz.

Bu organizasyonlar, dayanışmanın artması, birlik ve beraberliğin sağlanması adına önemli toplantılar.

Sendikamızın 75 yıllık, hep mücadele içinde, hep işçinin hakkının savunulması konusunda yaptığı mücadelelerle dolu bir geçmişimiz var. 75 yıllık tarihe sahip olan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın bir üyesi olmaktan, bu topluluğun Genel Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Sizleri de aramızda görmekten ayrıca mutluluk duyuyorum.

Sizlerle Sendikamızın yeni üyeleri olarak, aynı duygu ve düşüncelerle, aynı yolda beraber ilerleyeceğimizden kuşkum yok.

Bizler öncelikle işimiz, aşımız, geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği için mücadele ettik, ediyoruz. Bu mücadeleyi yaparken işyerlerimizi de koruduk. Sinevizyondan takip ettiniz, Ankara'ya da yürüdük. Ama yürüyüş sebebimiz hep geleceğimiz içindi, işyerlerimizi ayakta tutmak içindi.

Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar, 75 yıllık tarihimizde hep mücadele ettik. Mücadelemizin adı da işçi sınıfıdır, işçi sınıfının haklarıdır, insanca yaşamaktır, insanca yaşayacak ücretlerle çalışmaktır.

Bu mücadelede bundan sonraki dönemde sizlerle beraber olacağımız için mutluyum.

Taban eğitim seminerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum".

Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak, "Sendikacılık tarihi ve genel kavramlar", "Çalışma hayatının temel sorunları" konularında seminer verdi.

Seminer sonunda değerlendirme toplantısı yapıldı ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi.