Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli, İl Özel İdare'nin mahkemelik olduğu işçilerle ilgili gelişmeleri aktardı.

Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde Personel Anonim Şirketi'nde çalışan 235 kişiden 98'si, yasal olarak ödenmesi gereken ancak ödenmeyen sosyal haklarını geri almak için İl Özel İdaresi'ne açtıkları davayı kazanmıştı. Işçilerin kazandığı dava sonucunu İstinaf mahkemesine gönderen İl Özel İdare haklı bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Karaveli, işçilerin açtıkları ve sonrasında kazandıkları davanın İstinaftan ret kararı çıktığını belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Şu anda istinaf mahkemesi bir iki kararı gönderdi. Şu anda bizim lehimize gerçekleşen kararlar var. Kararların bir tanesi de aleyhimize gerçekleşen karar. Bir problem yok, özellikle muazza davasında kurumun haklı olduğunu söyleyebilirim. İşçilerimizi mağdur etmemiz söz konusu olamaz, bizim şirket çalışanlarımız piyasada asgari ücretli çalışanlara göre daha üstünde maaş alıyorlar. Biz bütçemizin el verdiği sürece zam yapmaktan kaçınmıyoruz. Bizim bu işçilere ihtiyacımız var. Genel anlamda baktığımızda özellikle bakımevi ve şantiyelerde bu arkadaşlarımızı çalıştırıyoruz. Yıl sonuna kadar bu sorunu tamamen çözmüş olacağız. Birtakım dış etkenler sebebiyle olumsuz gelişmeler olsa da biz bir aileyiz. İşçilerimizi kucakladık."