-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Özel İdaresi tarafından taşeron işçilerin istihdamı için kurulan şirkete başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın yakınları olmak üzere kurumda görev yapan daire müdürleri, amirleri ve çalışanların yakınlarının yer aldığı isimler işe alınacağı iddia edildi. Pusula'ya ulaşan 'İşe alınacaklar' listesinde yer alan isimler dikkat çekti. İşe alınacak olan isimler arasında Genel Sekreter Recep Demirtaş'ın Bolu'ya rakı içmeye gittiği şoförü Erol Yakalıyer'in eşi Meral Yakalıyer'in de olması dikkat çekti. İşe alımların mülakatsız, sınavsız ve el altından yapıldığı ileri sürüldü. Listede yer alan isimlerin tamamı kurumda çalışan Genel Sekreter, Müdür, çalışan ve yöneticilerin eşi, yeğeni, gelini, kızı ve yakını olması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye'nin kritik bir seçim döneminden geçtiği bir süreçte İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın el altından şirkete taşeron işçi almak üzere olması eleştiri konusu oldu. Demirtaş'ın bu usulsüzlük ile ham kul hakkı yediğini, hem iktidara ve devlete ihanet ettiğini belirten vatandaşlar, "Cumhurbaşkanımız seçimi kazanmak için bu kadar çaba harcarken Recep Demirtaş'ın kendisinin ve çevresindekilerin yakınlarını işe aldığı iddiası vahim bir olay. Bu liste eğer işe alınırsa vatandaş olarak nasıl AK Parti'ye oy vereceğiz. Aynı listede yer alan isimler daha birkaç ay önce gündeme gelmiş ve Sayın Valimiz Ahmet çınar olaya hemen müdahale ederek listeyi iptal etmişti. Devleti, hükümeti kandıracağını sanan Demirtaş ve beraberindekiler hangi akla hizmet ediyor? Bu listede yer alan isimler işe alınırsa bu haram değil midir? Sınav yok, mülakat yok" ifadelerini kullandı.

BUNLAR ŞEHİT MADENCİ ÇOCUĞU MU?

Zonguldak'ta yüzlerce şehit maden işçilerinin çocukları ve yakınları kamuda istihdam beklerken İl Özel İdaresi'nde yakın akrabaların işe alınacağı iddiası ve ele geçirilen liste bir skandalı daha gözler önüne serdi. Maden şehitlerinin yakınları, "Biz canlarımızı toprağa verdik, bir iş bile vermediler. Ama iş büyüklere gelince ütün iş olanakları, kapılar açılıyor. Garibana kim destek çıksın ki? Bizim eşlerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz maden ocaklarında yitmiş kimin umurunda. Allah büyük, Cumhurbaşkanımız ve Sayın Valimiz bu duruma müdahale edecektir" dedi.

İŞTE İŞE ALINACAKLARI İDDİA EDİLEN O İSİMLER

ERKİN GEDİK

GİRAY IŞIK

AYÇA DİLAVER

ŞERMİN ERATAŞ

MELİH ŞENUZUN

VENÜS GÜLER

SUNAY YİĞİT

AYŞE ÖZTÜRK

ONUR ÇOLAK

MUSA ERBAY

BAHAR ÖZTÜRK

HAYRİYE HAYRANLI

RAMAZAN ARSLAN

ÇAĞLA GÜLERLER CİCİ

SONER ÇİV

ERSİN SARIKAYA

SAFİYE ÜNDEŞ

FURKAN TANRIVERDİ

MELEK YAKALIYER

YASİN AÇIKGÖZ

ERKAN DURGUT

MERİÇ DEMİRCİ

ÜMİT KURT

ŞENOL BALTACIOĞLU

SALİM DAŞ

ERDEM DURGUT

LEVENT AYDIN

SEVGİ AYDIN

TUAN YILMAZ

NURİ DEMİRTAŞ

MURAL ALDIOĞLU

MUSTAFA YALILI

Editör: Pusula Gazetesi