Forbes dergisi birçok alanda yaptığı saha araştırmaları ile ön plana çıkıyor. Siyasi ve ekonomik araştırmaların yanı sıra sosyo-kültürel çalışmalar da yapan Forbes, son çalışmasında "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler"i araştırdı. İşte 94 başlıktaki veri setine göre hazırlanan ve 81 ilimizi içeren dev liste: Türkiye'de iş yapmak ve yaşamak için en iyi şehirler...

Forbes, "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı. Oluşan veri seti 4 ana kategoriden oluşuyor:

Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik. İşte araştırmanın çarpıcı sonuçları...

Listenin ilk sırasında Genel Endeks Puanı; 68,9 ile İstanbul yer alırken; İstanbul'u, 66,1 puan ile Ankara ve 62,39 puan ile İzmir takip ediyor.

Zonguldak, Genel Endeks Puanı 48,30 ile bu listede kendine 25'inci sırada yer buldu. Karabük; 50,31 puan ile 20'nci sırada yer alırken, Bartın ise; 43,63 puan ile 41'inci sırada yer aldı.

Listenin son sırasında 29,71 puanla Muş yer alırken, Muş'u 30,45 puan ile Şırnak ve 30,94 puan ile Hakkari takip etti.

Editör: Pusula Gazetesi