Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, iş yerlerine verilen destek ve teşviklerle ilgili işverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İş-Kur toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Özel Level Hastanesi Koordinatörü Murat Koca ve diğer işverenler katıldı. İş-Kur Zonguldak Müdürü Gönül Demirsu, istihdamı arttırmaya yönelik işverenlere verilen destek ve teşfikleri anlatmak için toplantıyı düzenlediklerini söyledi. İş-Kur olarak asli görevlerinin istihdamın korunması ve arttırılması olduğunu ifade eden Demirsu, "Bu bağlamda genç işsizliğin azaltılması amacıyla İş-Kur kampüste programı çerçevesinde ilimizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile çalışma hayatına yeni atılacak olan eğitimli, nitelikli gençleri buluşturarak bilgi paylaşımı ve iş bulmaya aracılık etmek üzere Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile Kariyer Günü etkinliği ve seminerler düzenledik. Ayrıca, Yüksekokul veya Fakültelerden mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları adına 'İşe ilk adım' projesi kapsamında işbaşı eğitim programları düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz." dedi.

YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN PROJE

Yükseköğretim öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmalarını sağlamak ve çalışma disiplini kazandırmak amacıyla yapacakları çalışmayı anlatan Demirsu, şöyle dedi:

"Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında en fazla 3 ay süre ile haftada 3 gün, günlük 8 saat şeklinde dersleri ve zorunlu stajı olmayan öğrenciler için toplum yararına program düzenleyeceğiz. İş Kulübü Liderleri ile üniversite öğrencilerini sürekli buluşturarak özel çalışmalar yürütüyoruz. Kadın istihdamını artırmak amacıyla sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kursları ile imalat sektöründeki meslekler için düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlarımıza 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira kreş desteği sağlıyoruz. 'İşte anne' projesi ile 0-15 yaş arasında çocuğu bulunan annelere işbaşı eğitim programı veya meslek eğitim kurslarından yararlandıkları süre boyunca günlük 80 TL ödeme yapıyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi