Zonguldakspor'a talip olan işadamı Süleyman Taşçı BRTV ve Elmas Televizyonu'nda canlı olarak ortak yayınlanan Gündem Özel programına katıldı.

Zonguldak'a 2 kez gelerek Zonguldaksporlu yöneticilerle masaya oturan Süleyman Taşçı Perşembe günü bir kez daha Zonguldak'a gelecek son anlaşmanın son şekli konusunda yönetimle detayları görüşecek.

"DOSTLARIM BANA SİTEM EDİYORLARDI"

Zonguldakspor ile ilgili gelişmelerin nasıl başladığını açıklayan Taşçı, "İstanbul'daki Zonguldaklı arkadaşlarım ve dostlarımla bir araya geldiğimde, futbolun içinden gelmem nedeniyle Zonguldakspor'un önceki durumunda olmaması ile ilgili bana sürekli hem sitem ediyorlardı, hem de yardımcı olamazmısın şeklinde teşvikleri oldu. Biz de durum tespiti yapmak Zonguldak'a gittik" dedi.

"ZONGULDAKSPOR BENİM ÇOCUKLUK HAYALİM"

Süleyman Taşçı, "Zonguldakspor benim kişisel gelişimim ve çocukluk hayalim aslında. Şu anda analiz aşamasındayız. Takım bugüne kadar profesyonelve yürütülmemiş. Tabi ki bugüne kadar herkes elinden geleni yapmıştır. Bu iş sadece maddi iş değil, bu işin altyapısı, bekrandu, profesyonel yapısı, eğitimi var. Sadece sportif başarıya endestlik değil, yönetimi çok önemli konular" dedi.

"2'NCİ LİGDE KALMAK DEĞİL, HEDEF SÜPER LİG"

Taşçı Zonguldakspor ile ilgili hedefini açıklayarak şunları söyledi. "Ben 2'nci de kalacak bir takıma talip değilim, hedefimiz Süper Lig olacak, heyecan yaşanacak. Futbol şehri olacak ve Zonguldak bunu yaşıyor"

"AMACIM TİCARİ DEĞİL, AHDEVAFADIR"

Taşçı, "Zonguldak'tan bir şey olmaz" söylemini bertaraf edip bir ışık olmak, vizyonumuzu ortaya koymak için buradayız. Bu konuda amacımız ticari değil, ahdevefadır" dedi.

"BELEDİYE SİNAMASI'NIN GELİRİNİ SPORA AKTARACAĞIZ"

Zonguldak'ın kültürel değerlerine de sahip çıkmak istediğini belirten Süleyman Taşçı "Zonguldak'ta Belediye Sineması varmış. Büyüklerimiz kültürel değerinin çok büyük olduğunu söylüyorlar ve şu anda sinema kapalı. Benim amacım burada istihdam sağlayıp, eski sanatsal ve kültürel faaliyetleri yeniden aktif hale getirip, komple revizyon ve altyapısını maddi manevi üstlenmek ve gelirini de tekrar spora aktarmak. Şeffaf bir yönetim şeklinde herkesin takip edebileceği sosyal aktivite haline getirmek istiyoruz" dedi.