Türkiye'de son günlerde artan çocuk istismarlarına karşı Madenci Anıtı'nda toplanan bir gurup tepki gösterdi. Engin Zaman'ın günler öncesinden yapılacak eylemi sosyal medyada duyurmasına karşın katılım az oldu.

Zaman, konuşmasında insanların duyarsız davrandığını belirterek "Dinsiz dediğimiz İrlanda'da ve İsviçre'de böyle bir olay olmuş olsaydı halk çoktan ayaklanmıştı" diye eleştiride bulundu.

"ARTIK SOKAKTA ÇOCUKLARI SEVEMEZ KONUMA GELDİK"

Çocuk istismarına ve ölümlere karşı çıkılmasını isteyen Zaman, "150 bin civarında çocuk istismarı ile ilgili bir dava var. Son 16 yıldır hızla artan bir süreçten bahsediyoruz ve bu süreç çocuk istismarlarını da geçti. Her hafta bir çocuk ölümü ile karşı karşıyayız.Bir kız babası olarak ben kızımla caddede gezerken tedirginim. Çocukları çok seviyorum. Artık sokakta çocukları sevemez konuma geldim . Bu gerçekten ülkemiz açısından kangren haline gelmeye başladı. Bizler de Zonguldak olarak duyarlı vatandaşlar olarak bu konuda sesimizi çıkartmak, iktidarın gerekli önlemler almasını istemek için bir araya geldik" diyerek devam etti.

"İNSANLARIMIZ BU İSTİSMARLARI KABUL ETMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Moğol atasözü ile söze başlayan Zaman," Bir Moğol atasözünde bir ovada bir koyun kaybolursa o koyunun sorumlusu ova başıdır. Bu ülkede eğer bir çocuk kayboluyorsa ve tecavüze uğruyorsa bu ülke olarak hepimizin ayıbıdır. En büyük pay da iktidarındır. Dinsiz dediğimiz İrlanda'da ve İsviçre'de böyle bir olay olmuş olsaydı Halk çoktan ayaklanmıştı. Görüyorum ki insanlarımız bunu kabul etmiş" diyerek tepki gösterdi.

Editör: Pusula Gazetesi