Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İrem Uzunsoy, Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek İl Müdürü Necmi Çelik ve İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş ile görüştü.
Necmi Çelik ile yapılan görüşmede Zonguldak ili için gıda ve tarımın önemi vurgulandı. Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile yerel yetiştiricilerin ve gıda üreticilerinin desteklenmesi yönünde adımlar atılması gerekliliğinden bahsedildi. Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılması planlanan Gıda İşleme Bölümü, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ve Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü akademisyenlerinin ve öğrencilerinin desteğiyle, tarladan sofraya güvenilir gıda üretimi bilincinin artacağı öngörülüyor.
Coşkun Ulutaş ile yapılan görüşmede Çaycuma ilçesinin gıda ve tarım faaliyetleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Çaycuma ilçesindeki süt ve besi hayvanı yetiştiriciliğinin ve süt ve ürünleri üretiminin önemi üzerinde durularak, yeni ve kontrollü yetiştirme ve üretim sistemlerinin yaygınlaştırılmasının gerekliliği vurgulandı.

Editör: Pusula Gazetesi