Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliği ile yöre oyunları öğretici belgesine sahip kişiler için 81 ilde eş zamanlı olarak "İntibak Kursu" açıldı. Zonguldak'ta ise, Kozlu Gençlik Merkezi'nin düzenlenen intibak kursu yoğum katılım sağlandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (BEÜ) Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Gümüş, Dr. Öğretim Üyesi Tevfik Cem Akalın, Araştırma Görevlisi Bilal Emektar, Öğretim Görevlisi H. Hakan Kudak, 4 gün boyunca yöre oyunları öğretici belgesine sahip kişilere; spor anatomisi, spor sosyolojisi, spor fizyolojisi, sporda yönetim ve organizasyon, spor psikolojisi, beceri öğrenimi ve psikomotor gelişim yönünde eğitim ve sınavlardan geçirecek. Öğretici belgesine sahip kişiler, eğitim ve sınavlarda başarılı oldukları takdirde ise "2'nci Kademe Antrenörlük Belgesi"ne sahip olacak.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Candan Tamtürk , "İntibak Kursu"yla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun olağanüstü kongresi sonunda yeni oluşan yönetim kurulu tarafından Halkoyunları İl Temsilciliği görevini ben yürüteceğim. Federasyon İl Müdürlüğümüzle ve şehrimizdeki kurum kuruluş ve kulüplerle uyum içerisinde çalışacağım. İntibak kursumuz yoğun katılımla Kozlu Gençlik Merkezi'nde başladı. Yöre oyunları öğretici belgesine sahip kişiler, 4 gün boyunca eğitim ve sınavlardan geçecek. Kurs ve sınavları başarı ile tamamlayan kişiler, '2'nci Kademe Antrenörlük Belgesi'ne sahip olacak. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 18.07.2018 tarih ve 13453533 Sayılı olur ile 'Yöre Oyunları Kurs Programı'nı uygulamadan kaldırmıştı. Aynı onayda, 'Bu onay tarihinden önce söz konusu kurs programına katılmış ve kurs bitirme belgesi almış kişilerin mevcut belgelerinin Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile işbirliğine gidilerek, '2'nci Kademe Antrenörlük Belgesi'ne dönüştürülmesi, bu işlem tamamlanıncaya mevcut belgelerin geçerli sayılması, ayrıca Eğitici Nitelikleri Bölümü'nün 5'üncü maddesinin 'Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından verilen en az 2'nci Kademe Antrenörlük Belgesi'ne sahip olanlardan o seneye ait vizesini yaptıranlar olarak düzenlenmesi' şeklinde hükümlere yer verilmiştir. Bu kapsamda Federasyonumuz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce 'Yöre Oyunları Öğretici Belgesi'ne sahip kişilerin '2'nci Kademe Antrenör Belgesi alabilmeleri için 11-12-13-14 Ağustos 2018 tarihlerinde 81 il merkezinde intibak eğitimleri düzenliyor. Söz konusu intibak kursuna katılamayan adaylar için 31 Ağustos-1-2-3 Eylül 2018 tarihlerinde ikinci bir intibak kursu düzenlenmesi planlanıyor. Bizlere desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi