İnternet sitesi kurma günümüzde ürünlerin ve hizmetlerin pazarlanması adına çok önemlidir. Özellikle kurumsal firmaların web sitesi kurması (web-tasarimci.com üzerinden bilgi alınabilir) tanınırlığının artması için faydalı olacaktır. Çünkü gelişen teknolojiye bağlı olarak ürün satın almak ya da hizmet almak isteyen kişiler öncelikle internet üzerinden araştırma yapmaktadırlar. Bu yüzden ürünlerini veya hizmetlerini pazarlamak için kurumların internet sitesi kurma çalışmaları yapması gerekmektedir. Hatta kullanıcıların neredeyse yüzde doksanı işlemlerini telefon üzerinden gerçekleştirdiğinden ayrıca mobil site kurmaları işletmelerin lehine olacaktır.

Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Bir binanın yapım aşaması gibi internet sitesinin de bir yapım aşaması vardır. İnternet sitesinin ulaşılabilirliğini sağlanması, site içerisindeki içeriklerin belirlenmesi gibi pek çok unsur siteyi kurarken olmak zorundadır. Özellikle internet sitesi kurma işlemi yapmak isteyen kişi veya kurumlar üç ana unsura ihtiyaç duyarlar. Bunlar;

  • Hosting; kurumların ya da kişilerin web sitelerini dünyanın her yerinde 7/24 kesintisiz bir şekilde internet ortamında yayımlama imkanı sunan güçlü bir donanım ve alt yapı hizmetidir.
  • Domain; internet sitenizin internet üzerinde verilen bir addır. Domain olmadan internet kullanıcıları web sitenize ulaşamaz.
  • Script; internet kullanıcılarının web sitenize giriş yaptıklarında gördükleri alanlar, sitede yer alan uygulamalar, site içerikleri gibi daha birçok şey bu unsurun içindedir. Script diğer bir adıyla tema sitenin alt yapısı ve görüntüsünü sağlayan bir yazılım biçimidir.

Belirtilen bu temel unsurlar edinildikten sonra internet sitesi kurma işlemi için kullanıcıların bu siteyi hangi amaç için kuracaklarsa bunu belirlemeleri gerekmektedir.

İnternet Sitesi Kurmak İçin Kullanılan Programlar

Hosting, domain, script gibi teknik bilgileri olmayan kişilerin veya kurumların herhangi bir kod yazmadan web sitesi kurma imkanı sunan programlar geliştirilmiştir. Her türlü kullanıcıya uygun olarak geliştirilen uluslararası birçok program bulunmaktadır. Bu programlar sayesinde zamandan tasarruf ederek kurumsal içerikli bir internet sitesi kurma imkanı doğmuştur. İster kişisel ister kurumsal bir web sitesi için internet sitesi kurma programlarının en bilenleri Wix, Webnode, WordPress'dir.

Wix.com

Dünyanın en önde gelen internet site kurma programları arasında yer alan Wix, her türden kullanıcıya hizmet vermektedir. Bu program ayrıca Türkçe hizmette vermektedir. Bu site aracılığıyla internet sitesi kurmak için google, facebook gibi internet hesabınızdan Wix'e kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bu programda çevrimiçi mağaza, portföy sayfası, rezervasyon sistemi, sohbet servisi gibi birçok hizmet kullanıcılara sunulmaktadır. Bu servis gelişmiş bir siteye ihtiyaç duyan kurumsal firmaların isteklerine cevap verecek niteliktedir.

Webnode

Uluslararası bir internet sitesi kurma programı olan Webnode Türkiye'den erişilebilir olsa da Türkçe bir program değildir. Daha çok serbest çalışanların veya küçük işletmelerin kullanımlarına uygun olan bu program ücretsizdir. Fakat programın sürümünü yükseltirseniz ayrı bir ücret ödeme politikası ile karşılaşırsınız.

Weebly

Sanatçı, modacı veya yaratıcı bir işle uğraşan bir kişiyseniz internet sitesi kurmak için bu programı kullanabilirsiniz. Ayrıca Türkçe kullanılabilen bu program şık ve sade bir program oluşturma fırsatı sunmaktadır. Facebook, e-posta ya da Google hesabınızla kayıt olup bedava sitenizi kurabilirsiniz.

Kişiler ya da işletmeler herhangi bir yazılım ve tasarım bilgisine sahip olmadan hazır internet sitesi kurma programları sayesinde istedikleri web sitelerine sahip olmaktadırlar.

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti

İnternet sitesi kurma firmalara veya kişilere yüksek bir maliyet yüklememektedir. Kişiler ya da firmalar kendilerine uygun web sitelerini kuracak programları araştırarak satın alabilirler. Siz de internet sitesi kurmak için detaylı bir bilgi almak ve fiyatları hakkında görüşme yapmak isterseniz web sitemiz üzerinde yer alan iletişim bilgilerinden bizim ile irtibata geçebilirsiniz.